2024.03.28, Csütörtök
Európai Mobilitási Hét: ezek a programok várhatóak Dunaújvárosban
Illusztráció, pixabay.com

Európai Mobilitási Hét: ezek a programok várhatóak Dunaújvárosban

dunaujvaros.hu

2021.09.10. 09:00

Az eseménysorozat célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ennek érdekében az önkormányzat szeptember 16 - 22. között minden korosztály számára értékes programokat kínál.

Hirdetés

A dunaújvárosi önkormányzat idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között megrendezett Európai Mobilitási Héthez - tájékoztat a dunaújvárosi városi hírportál. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár.

A rendezvény részeként Dunaújvárosban ebben az évben is lesz egyebek mellett a már hagyománynak számító "Tiszta utcák, tiszta terek - tegyél  a helyemre" várostakarítási akció, "Hivatali Zöld Nap", és "Lakossági veszélyes hulladékgyűjtő akciónap", de szeptember 22-én az Autómentes Nap és Klímavédelmi Akciónapon például ingyen utazhatunk a helyi autóbuszjáratokon. A részleteket a kattintás után olvashatják. 

 

Környezettudatos programok hét napon keresztül

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának idei mottója: "Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében." 

A több napon át tartó programsorozat célja ezúttal is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés és a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése - ennek jegyében az önkormányzat szeptember 16 - 22. között minden korosztály számára értékes programokat kínál.


2021. 09. 16 - 22. Tiszta utcák, tiszta terek”
Takarítási akció a város szabadon választott részén. Zsákokat és kesztyűket biztosítanak az önkénteseknek. Egész héten van lehetőség takarításra, igény szerint Dunaújváros területén: intézmények, civilek, lakóközösségek, városlakók jelentkezését várják.

2021.09.18. szombat:  Lakossági veszélyes hulladékgyűjtő akciónap”
 "Városvédők Újtelepért Egyesület" szervezésében
Helyszín: Újtelep, Jókai utca (volt általános iskola udvara)
Időpont: 8:00 -14:00 óráig

2021.09.20. hétfő: Hivatali Zöld Nap”
Betekinthetnek a hivatal „zöld” munkájába: a légszennyezés, zaj elleni védelem, vízminőség vizsgálatok, környezetbarát közlekedés, klímavédelem, klímatudatosság témakörökben, eszközök bemutatása, kipróbálási lehetőségek. Környezetbarát közlekedés: Vitorlázó repülőgép kiállítása.
Helyszín: Városháza tér 1-2., a Városháza előtt.
Időpont: 9:00 – 14:00 óra között

A környezetvédelmi totót kitöltők között vitorlázó repülést sorsolnak ki, Mezei Zsolt alpolgármester személyes felajánlásaként.

2021.09.22szerda „Európai Autómentes Nap és Klímavédelmi Akciónap”
Óvodások aszfaltrajz versenye, kerékpáros ügyességi akadálypálya, biztonságos közlekedés rendőrségi állomás, Dunaújvárosi Egyetem bemutatója és kiállítása (elektromos járművek kipróbálása), Totó kitöltés, Kreatív állomás: "Hulladékból érték", Kvízjáték
Helyszín: Vasvári Pál Általános Iskola előtti téren a Petőfi ligetben
Időpont: 9:00 – 13:00 óra között

Szeptember 22-én a Volánbusz Zrt. Dunaújvárosban ingyenes közlekedést biztosít a dunaújvárosi helyi autóbuszjáratain!

Helyi hírekDunaújvárosEurópai Mobilitási Hétkörnyezetvédelemkörnyezetbarátegészség