2024.04.27, Szombat
Megkezdődtek a Rákóczi Szövetség színjátszótáborai a hétvégén
Illusztráció, pixabay.com

Megkezdődtek a Rákóczi Szövetség színjátszótáborai a hétvégén

MTI.hu

2021.08.09. 14:37

Mintegy 400 vajdasági és kárpátaljai diák érkezett Sátoraljaújhelyre, a 12. nyári táborba.

Hirdetés

Augusztus 8-án megkezdődtek a Rákóczi Szövetség külhoni magyar diákok számára indított nyári táborai. A tábort két helyszínen rendezik meg: Sátoraljaújhelyen anyanyelvi, Székesfehérváron pedig színjátszótáborba érkeztek a középiskolás diákok.

A programok augusztus 8-ától augusztus 17-éig tartanak, a szervezet közleménye szerint

a 12. alkalommal megrendezésre került nyári táborba mintegy 400 vajdasági és kárpátaljai diák érkezik Sátoraljaújhelyre, kiemelten a szórványterületekről.


A tábor magyar nyelvi környezetben kínál a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást. Fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyermek és a közösség sikeres jövőjét tekintve - írták. 

A székesfehérvári tábor idén már negyedik alkalommal, a Vörösmarty Színházzal és a várossal szoros együttműködésben valósul meg. A színjátszótábor résztvevői betekinthetnek a kulisszák mögé, és részeseivé válnak a színházi próbáknak, majd egy közönség előtti bemutatóval zárják a tábort.

A diákok a színházi próbák és előadások mellett a koronázóvárossal megismerkedve számos más kulturális és szórakoztató programon is részt vesznek.

Helyi hírekkultúraszínháztábordiák