2024.03.29, Péntek
Visszatért a Művészkorzó - színészek, zenészek, hagyományőrzők a fehérvári Belvárosban
szekesfehervar.hu

Visszatért a Művészkorzó - színészek, zenészek, hagyományőrzők a fehérvári Belvárosban

szekesfehervar.hu

2021.07.05. 15:25

A tavaly nagy sikert aratott Művészkorzó visszatért a fehérvári belvárosba: szombaton ismét színészek, zenészek, énekesek szórakoztatták a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhattak, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket tették az eseményen.

Hirdetés

Újra várja az érdeklődőket szombatonként a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális központ által szervezett Művészkorzó.

 

A belvárosi programon augusztus 7-ig minden szombaton 17.00 órától lepik meg a művészek az arra járókat: a Vörösmarty Színház művészei és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre, műsoruk után pedig minden héten más hagyományőrző csapat tart harcművészeti bemutatót.

Szombaton a Városház téren a Vörösmarty Színház színészeit, Egyed Attilát és Molnár G. Nórát láthattuk, és fellépett a 2019-es Fehérvár Hangja döntőse, a gitáros-énekes Gyánó Huba is.

A Fejér Baranta Hagyományőrző Egyesület tagjai időutazásra hívták a közönséget a Városház téren, ahonnan csata közben magukkal vitték a közönséget a Zichy ligethez. A Zenepavilonban a komolyzene kedvelői az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeiből álló vonósnégyes koncertjét élvezhették: Bondor Erika (hegedű), Nyári Kornél (hegedű), Balogh Zsuzsanna (brácsa) és Valkó Béla (gordonka) játszottak a hangulatos környezetben.

Helyi hírekSzékesfehérvár Napkultúra