2024.03.29, Péntek
Akkumulátoros eszközökkel támogatja a mentőket a Makita
szekesfehervar.hu

Akkumulátoros eszközökkel támogatja a mentőket a Makita

szekesfehervar.hu

2021.07.09. 16:35

A fehérvári telephellyel működő Makita Kft. akkumulátoros eszközökkel támogatja a megye mentőállomásait. Az együttműködés ötlete és igénye a járványidőszakban merült fel, amikor nem volt lehetőség külső szolgáltatások igénybevételére. Az éjszakai mentésekhez használható lámpa, karbantartó eszközök, porszívó, pumpa és hűtő-fűtő láda is van az átadott szerszámcsomagokban.

Hirdetés

A megyében 12 mentőállomás és 1 ICS működik, összesen 30 mentőautóval. Az elmúlt évben a 44825 mentési feladat mellett a mentőállomás aktívan részt vett a járványhelyzet kezelésében. Éppen a covid időszakában, az eljárások, szigorítások miatt merült fel a Makita Kft-vel való együttműködés igénye.

 

Egy e-mail-váltással kezdődött az együttműködés, mondta el Reszegi Imre vezető mentőtiszt. A járványhelyzet kezelése során derült ki, hogy külső szolgáltatások elérése nélkül mekkora gondot okozhat a gépkocsik karbantartása, a kisebb-nagyobb munkák végrehajtása a mentőállomásokon. Azzal keresték meg a Makita magyarországi leányvállalatát, hogy támogassák akkumulátoros eszközökkel a megye mentőállomásait. Az Országos Mentőszolgálat – tette hozzá – a Makitáéhoz hasonló törekvéseket vall: „Szeretnénk azok közé tartozni, akikre mindig biztosan számíthat.”

Shinya Ito ügyvezető igazgató a büszkeségét fejezte ki, hogy a fehérvári és a többi megyei mentőállomás a Makita eszközeit fogja használni. Elmondta, hogy a gépeiket professzionális felhasználásra gyártják, a felhasználó jellemzően mesteremberek – nagy öröm, hogy rajtuk kívül a mentősök munkáját is tudják velük segíteni. Mivel székesfehérvári a telephelyük, mondta, az esetleges meghibásodásokat helyben tudják javítani. Szögi Tibor kereskedelmi vezető a vállalat és a mentők hitvallásából azt emelte ki, hogy az ügyfelek, illetve az ellátottak elégedettségéért dolgoznak. A társadalmi felelősségvállalásról úgy fogalmazott: nehezen tudnék elképzelni jobb célt az idei évben, mint a mentők munkájának a segítése.

A támogatásul átadott szerszámcsomagokban 560 méterre világító lámpa, autótakarításhoz használható porszívó és akkumulátoros pumpa, illetve a telephelyek karbantartására szolgáló gépek, valamint egy hűtő-fűtő láda is található, szintén akkumulátorral ellátva.

Helyi hírekMakitaSzékesfehérvármentőautó