2024.04.27, Szombat
Magony Imre Bory Jenőről írt könyvét mutatják be az Aranybulla Könyvtárban
Illusztráció: Pixabay

Magony Imre Bory Jenőről írt könyvét mutatják be az Aranybulla Könyvtárban

szekesfehervar.hu

2021.06.02. 11:13

Június 8-án, kedden 17 órai kezdettel mutatják be Magony Imre Bory Jenőről írt legújabb, színes fotókkal illusztrált könyvét az Aranybulla Könyvtárban. A vetített képes előadásra és beszélgetésre regisztrálni kell, illetve kérik a védettségi igazolványt is.

Hirdetés

Bory Jenőt többnyire a nevezetes, romantikus Bory-vár létrehozójaként emlegetik a székesfehérváriak. Az alkotó azonban nem „csak” szobrászművész volt, építészként, festőként, pedagógusként, szakíróként is tevékenykedett.

Az utóbbi években egyre részletesebben feltárt, páratlanul gazdag életművét ismerhetik meg az olvasók Magony Imre Bory Jenőről szóló monográfiájából.

A kötetet először 2010-ben adták ki, majd 2019 végén jelent meg az újított kiadás bővebb ismeretanyaggal és színes fotókkal.

A kötet bemutatására szervezett program az Aranybulla Könyvtárban tavaly novemberben elmaradt a koronavírus-járvány miatt, most azonban pótolják a programot.

A vetített képes előadással egybekötött esemény június 8-án, kedden 17 órakor kezdődik. A részvétel előzetes regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött, jelentkezni lehet az [email protected]u címen, a 22/312 – 945-ös telefonszámon vagy az intézmény közösségi oldalán.

Helyi hírekBory JenőMagony ImreSzékesfehérvár