2024.03.29, Péntek
Hétvégi túraprogramok a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesülettel
szekesfehervar.hu

Hétvégi túraprogramok a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesülettel

szekesfehervar.hu

2021.06.23. 13:38

Szombaton és vasárnap is túraprogrammal várja a székesfehérváriakat és a környéken élőket a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület. A hétvége első napján teljesítménytúrán mérhetik le kitartásukat az érdeklődők Gánton, a következő napon pedig zöld városi sétán vehetnek részt a megyeszékhelyen.

Hirdetés

Június 26-án, szombaton 17. alkalommal szervezi meg Vértesi barangolások elnevezésű teljesítménytúráját a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület.

A túrázók három táv közül választhatnak: 10, 25 és 50 km. A teljesítménytúra a gánti általános iskolától indul és ide is érkezik vissza. A hosszabb távokra 6 órától, a rövidebb távra 8 órától lehet térítés ellenében nevezni. A Vértesi barangolások az IVV túra, az Észak-Dunántúli Kupa és a Fejér megye Teljesítménytúrázója mozgalom része. Ivópoharat mindenki hozzon magával a környezet kímélés érdekében. Az 50 km-es és 25km-es távoknál több helyen is van vízvételi lehetőség.

Június 27-én, vasárnap a Ha lesz – fa lesz/koronás séta – zöld városi séták című programon a Székesfehérváron található természeti értékekre hívja fel a figyelmet az egyesület.

A séta során tudatosítják a résztvevőkben a természeti környezet megóvásának, védelmének fontosságát. A program célja az is, hogy az egyesület különböző korosztályokat érjen el, akik a megszerzett ismereteket továbbadják családtagjaiknak, unokáiknak. Így bővül azoknak a köre, akik biztosítják környezetünk hosszabb távú fenntarthatóságát. A Béke tér – Horvát István utca – Gyümölcs utca – Budai út – Halesz-park útvonalon tett 2,5 órás városi séta során a résztvevők megismerhetik az építészeti és természeti értékeket és az útvonalhoz kapcsolódó főbb történelmi eseményeket. Túravezető: Sajtos Lajosné. Találkozóhely: Béke tér, katonatemető. A program 10 órakor kezdődik, és térítésmentesen bárki részt vehet rajta.

Helyi hírekSzékesfehérvártúra