2024.06.18, Kedd
Több mint félmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az FHL Björn Hungary Kft. Móron
illusztráció - Envato

Több mint félmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az FHL Björn Hungary Kft. Móron

MTI

2021.04.07. 09:38

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 240 munkahelyet tud megőrizni és további 191 új munkahelyet teremtett.

Európai uniós támogatás segítségével 589,92 millió forintból fejlesztette gyártókapacitását az autóipari beszállító FHL Björn Hungary Kft. a Fejér megyei Móron és a Tolna megyei Tamásiban.

A cég közleménye szerint a most zárult projekthez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) 281,79 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, a fennmaradó összeget önerőből finanszírozták. Jelezték, hogy a beruházásnak köszönhetően a vállalat 240 munkahelyet tud megőrizni és további 191 új munkahelyet teremtett.

A projekt keretében bevezettek egy komplex vállalatirányítási rendszert, emellett csőmegmunkáló gépeket, vonalkód olvasó rendszert, ipari robotokat és forrasztó berendezéseket vásároltak.

Így nem csak a gyártási kapacitás nőtt jelentősen, hanem a korszerű berendezéseknek köszönhetően az autóiparban jellemző magas minőségi elvárásoknak is meg tudnak felelni − írták.

A nyilvános cégadatok szerint az FHL Björn Hungary Kft. 2018-ban 209 millió forint veszteséget realizált 8,3 milliárd forint nettó árbevétel mellett, míg 2019-ben 243,7 millió forint nyereséget termelt 8,6 milliárd forint nettó árbevétel után.

Helyi hírekautóiparTamási