2024.03.29, Péntek
Székesfehérvár: igazgatói megbízások a Zenekarnál, a Balett Színháznál és a HSZI-nél
szekesfehervar.hu

Székesfehérvár: igazgatói megbízások a Zenekarnál, a Balett Színháznál és a HSZI-nél

szekesfehervar.hu

2021.04.25. 10:50

Három intézmény jövőbeni szakmai munkáját meghatározó döntés született meg a mai napon: lezárultak az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, illetve a Székesfehérvári Balett Színház igazgatói feladatainak ellátására kiírt pályázatok, valamint jövő év végéig meghosszabbításra került a Humán Szolgáltató Intézet vezetőjének megbízása.

Hirdetés

Három fehérvári intézmény vezetésével kapcsolatos döntést hozott meg közgyűlési hatáskörben eljárva Székesfehérvár polgármestere:

Eredményesen zárult az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezetésére kiírt pályázat. Elfogadva a Szakmai Bizottság javaslatát, Ruff Tamás kap megbízást az igazgatói feladatok ellátására. A Székesfehérvár Önkormányzata által legutóbb meghirdetett kiírásra három pályázó jelentkezett, a meghallgatást követően 8 igen szavazattal és 1 tartózkodással javasolta a szakmai grémium Ruff Tamást, aki három évre kap megbízást a Zenekar vezetésére.

Az Önkormányzat ezúton is köszöni Major István munkáját. Az ő igazgatósága alatt vált kiemelt minősítésű zeneművészeti szervezetté az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, és sok komolyzenei hangversennyel, új kezdeményezéssel örvendeztették meg a fehérváriakat. A város közössége nevében is sok sikert kívánunk további pályájához, zenei hivatásához.

A Székesfehérvári Balett Színház vezetői feladataira szintén pályázatot írt ki a város, mint fenntartó. Itt egy pályázat érkezett, az együttest eddig is vezető Egerházi Attilától. A Szakmai Bizottság egyhangúlag támogatta a jelöltet, aki így további három évre kap megbízást az igazgatói teendők ellátására.

A város egészségügyi alapellátásban és az ezzel összefüggő területeken történő feladatellátását biztosító Humán Szolgáltató Intézetnél Varga Márta igazgatói megbízása 2022. december 31-ig meghosszabbításra került.

Helyi hírekSzékesfehérvárkultúra