2024.04.25, Csütörtök
Székesfehérváron csökken a koronavírus-koncentráció a szennyvízben
szekesfehervar.hu

Székesfehérváron csökken a koronavírus-koncentráció a szennyvízben

szekesfehervar.hu

2020.12.08. 11:52

Csökkenő tendenciát és mérsékelt szintet mutat a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron, erről informál a Népegészségügyi Központ a 49. hét adatai alapján. A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, figyelmeztet a központ.

Hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 49. heti adatai alapján a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Székesfehérváron csökkenő tendenciát és mérsékelt szintet mutat – hasonlóan Nyíregyháza és Salgótarján városokéhoz. Fontos adalék, hogy mind az emelkedés tendenciája, mind a mért szint mérséklődött a két héttel ezelőtti adatokéhoz képest.

A szennyvíz vizsgálata a vírus örökítőanyagát méri, ezért nemcsak a tüneteket mutató, hanem a tünetmentes vagy gyenge tünetes fertőzöttekről is informál.

A központ vizsgálatai szerint a koronavírus terjedési sebessége lassul, ugyanakkor továbbra is számos tünetes és tünetmentes személy üríti a vírust, a koronavírus az ország egész területén jelen van. A kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, különösen a karácsonyi időszakban. (https://www.nnk.gov.hu) A 1,5 méteres távolság betartására, a maszkviselésre, a gyakori és alapos kézmosásra hívják fel a figyelmet, illetve hogy akinek tünetei vannak, maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát!

Helyi hírekKoronavírusSzékesfehérvár