2024.04.26, Péntek
Január 1-től működik a PTE külső Ortopédiai Tanszéke Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

Január 1-től működik a PTE külső Ortopédiai Tanszéke Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2020.12.23. 13:30

A Pécsi Tudományegyetem kihelyezett Ortopédiai Tanszéke január elsejétől kezdi meg működését a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, a Mozgásszervi Sebészeti Centrumon belül. Dr. Bucsi László, a kórház intézményvezetője címzetes egyetemi tanár professzori rangban vezeti majd a tanszéket.

Hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem kihelyezett Ortopédiai Tanszéke január elsejétől kezdi meg működését a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, a Mozgásszervi Sebészeti Centrumon belül.

A Kari Tanács döntéséről a pénteki kórházi sajtótájékoztatón tájékoztatott Dr. Bucsi László. Mint elmondta, az egyetem évek óta folytatja azt a gyakorlatot, hogy a vele együttműködő oktató kórházak jól működő osztályain, amelyek vezetőinek tudománymetriai adatai megfelelnek a követelményeknek (Impact Factor, H-index, Citacios index), ott külső tanszéket hoz létre.

Az itt gyógyító szakemberek tudása és a kezelt betegek széles skálája nélkülözhetetlen a hallgatók magas szintű szakmai képzéséhez, a széleskörű tudás megszerzéséhez. A külső ortopéd tanszék vezetője Dr. Bucsi László címzetes egyetemi tanár, aki professzori rangban irányítja majd a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett tanszékét Székesfehérváron. Az év elején induló tanszék tagjai: Dr. Dobos Ferenc mb. osztályvezető főorvos, Dr. Schandl Károly PhD, adjunktus, Vajda Mátyás PhD hallgató, szakorvos jelölt. A fehérvári szakemberek oktatóként magyar, angol, német nyelven segítik a Pécsi Ortopédiai Klinika medikusképzését.

Szintén január elsején lép hatályba az a határozat, amely a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetőjének a kinevezésről szól. Az oklevelet az emberi erőforrások minisztere adta át karácsony előtt dr. Bucsi Lászlónak Budapesten. A már meglévő intézményvezetői feladatok ellátása, a fejlesztések koordinálása mellett a megyei kórházak vezetői az egyészségügyi ellátóendszer átalakítása során új feladatként kapták, hogy ki kell építeni az általános betegellátási rendet az alapellátástól a megyei kórházig, biztosítani kell az öt legsúlyosabb népegészségügyi jelentőségű betegségcsoport ellátását, újra kell szervezni a magyar járványügyi rendszert. Negyedik feladatként azoknak az embereknek az ellátása szerepel, akik szociálisan és egészségügyileg is kiszolgáltatottak.

Helyi hírekPTE egyetem