2024.04.19, Péntek
Új sportközpontot épít egy székesfehérvári gimnáziumban a Merkbau
szekesfehervar.hu

Új sportközpontot épít egy székesfehérvári gimnáziumban a Merkbau

magyarepitok.hu

2020.11.08. 07:39

Az új sportcsarnok és étterem egybenyitható lesz, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvények terén.

Hirdetés

A TED-en kihirdették a Székesfehérvári Ciszterci Gimnázium közbeszerzésének a végeredményét. A Jókai utcában található  intézmény bővítését nettó 1,848 milliárd forintos szerződéses értéken a Merkbau Zrt. kivitelezi.


A jelenlegi díszterem és zsibongó szintén átépül

Ahogy azt korábban is jeleztük, a beruházásban egy új sportközpont jön létre a meglévő díszterem és a tornaterem között. A sportlétesítményeket magába foglaló új épülettömeg kapcsolódik a sportudvarhoz és a díszudvarhoz is.

A kétszintes új épületben többek közt öltözők, irodák és egy kondicionáló terem is épül. Az új épületszárny földszintjén kap helyet a konyha, az étterem, a testnevelő tanári blokk és egy új zsibongó. A jelenlegi díszterem és zsibongó szintén átépül, elsősorban a további bővítés lehetőségének megteremtése miatt. A munkálatokat egy épületrész lebontása alapozza meg.


Tavaly ünnepelték a 900. szülinapjukat

A szekesfehervar.hu korábbi híre szerint a gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot alakítanak ki, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. Az új étterem a tornacsarnok lelátójával egybenyitható lesz, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvényekhez.

A gimnázium az idézett cikk szerint 2,6 milliárd forintos támogatással fog megújulni és bővülni. A támogatói döntés összefüggésben áll azzal, hogy a ciszterci rend 2019-ben ünnepelte 900. évfordulóját.

iskolaépítésHelyi hírekSzékesfehérvárúj iskolaépületsportcsarnokoktatási beruházás