2024.04.24, Szerda
Győri iskolát fertőtlenítettek a fehérvári katonák
Illusztráció: pexels.com

Győri iskolát fertőtlenítettek a fehérvári katonák

MTI

2020.11.02. 11:53

A székesfehérvári katonák országszerte 33 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben.  

Hirdetés

A győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium épületegyüttesét fertőtlenítették a Magyar Honvédség (MH) Pápa Repülőbázis kijelölt fertőtlenítő rajai és a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj biológiai mentesítő csoportjai vasárnap.

Könczöl Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka, Győr helyőrségparancsnoka arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az iskolaközpontban 24 székesfehérvári és 9 pápai katona mintegy 17 ezer négyzetméteren fertőtlenített, amely során alkoholos felülettisztító folyadékkal permeteztek.

A vegyvédelmi mentesítést követően az intézmény minden helyisége ismét biztonsággal lesz használható hétfőtől.
Kitért arra is, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az őszi szünetben a pápai katonák a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumban, valamint a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban fertőtlenítettek.
A székesfehérvári katonák pedig országszerte 33 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben.  

 

Több mint 350 ezer négyzetméternyi területet fertőtlenítettek

Emlékeztetett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére 58 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben a Magyar Honvédség alakulatainak felkészített fertőtlenítő rajai országszerte, ez több mint 350 ezer négyzetméternyi területet jelent.

Az eljárás, a fertőtlenítő eszközök és anyagok ugyanazok, mint a tavaszi első hullám idején az idősotthonoknál használt felszerelések - mondta.

Váradi József, az Apor Vilmos iskolaközpont intézményvezetője telefonon az MTI-nek elmondta, hogy a gyermekek és a pedagógusok körében is volt igazoltan koronavírussal fertőzött, a kontaktkutatások során pedig többen kerültek karanténba.

Előfordult az is, hogy a fertőzés miatt óvodai csoportnál rendeltek el rendkívüli szünetet, vagy iskolai osztályok tértek át néhány napra digitális oktatásra.
Az iskolaközpontban mintegy 1300 gyermeket nevelnek, vagy oktatnak.

Helyi hírekSzékesfehérvárKoronavírusGyőrfertőtlenítés