2024.04.23, Kedd
Fehérváron segítő szolgálat indult az idősekért és krónikus betegekért
szekesfehervar.hu

Fehérváron segítő szolgálat indult az idősekért és krónikus betegekért

szekesfehervar.hu

2020.11.05. 18:30

A Polgármesteri Hivatal szolgálata idős, krónikus betegségben szenvedő vagy fogyatékkal élő lakosokat lát el, segít a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, a postai ügyintézés átvállalásában.

Hirdetés

A leginkább veszélyeztetett lakók ellátását segíti az Önkormányzat szolgálata: a Polgármesteri Hivatal segítői mellett önkéntesek is közreműködnek a segítségnyújtásban. A rászorulók, illetve hozzátartozóik telefonon vagy e-mailben jelentkezhetnek.

A koronavírus-járvány második hullámában az Önkormányzata újra elindította az idősek, a veszélyeztetettek támogatását: a Polgármesteri Hivatal szolgálata idős, krónikus betegségben szenvedő vagy fogyatékkal élő lakosokat lát el, segít a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, a postai ügyintézés átvállalásában.

Az önkormányzati segítők jelenleg közel 70 idős személyt látnak el, amiben – szükség esetén – önkéntesek is közreműködnek. A koronavírus-járvány által különösen veszélyeztetettek körébe – idősek, krónikus betegségben szenvedők, fogyatékkal élők – tartozók és segítséget kérők jelentkezését a (22) 537-651-es és a (22) 537-652-es telefonszámokon, illetve az [email protected] e-mail címen várják, minden munkanapon reggel 8 és délután 4 óra között.

Helyi hírekSzékesfehérvárKoronavírussegítségnyújtásidősellátás