2021.07.27, Kedd
Csúcskategóriás lélegeztető gépekkel gazdagodik a Szent György Kórház
szekesfehervar.hu

Csúcskategóriás lélegeztető gépekkel gazdagodik a Szent György Kórház

szekesfehervar.hu

2020.07.14. 14:47

Két darab Hamilton C6 típusú lélegeztető géppel gazdagodott a Szent György Kórház. A legkorszerűbb, 20 millió forint összértékű orvosi műszerek a PatikaPlus cégcsoport adománya jóvoltából érkeznek a kórházba.

Hirdetés

Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója kiemelte, jelentős adomány érkezett a kórházba a PatikaPlus jóvoltából.

A lélegeztetőgépek a kategóriájukban csúcsmodellnek számítanak és hiánypótlóak a kórház számára. A gépek közül az egyik már megérkezett, a másodikat pedig augusztus közepére várják. "A történet a koronavírus-járvánnyal indult: március közepén kereste meg a Szent György Kórházat a PatikaPlus, hogy megtegyék ezt a jelentős felajánlást. A beszerzése a világméretű járvány miatt nem volt egyszerű, több hónapot vett igénybe" - mondta el a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, aki elismerését fejezte ki a cégnek, hogy ilyen jelentős felajánlást tettek.

A PatikaPlus 2 db Hamilton C6 lélegeztető készüléket vásárolt, s adományozott a kóháznak – növelve a légzési problémákkal küzdők túlélési esélyeit

Dr. Osztotics Ferenc, a fehérvári kötődésű PatikaPlus cégcsoport ügyvezetője kiemelte, hogy a koronavírus-járvány olyan szituációt teremtett, amire senki sem volt felkészülve: "Volt olyan időszak, amikor az intenzív ellátás és a lakossági gyógyszerellátás működött csak szinte az egészségügyben. Felelős vállalatként ekkor jött az a gondolatunk, hogy segítsük az intenzív ellátást két darab csúcstechnológiájú lélegeztetőgéppel" - mondta el Dr. Osztotics Ferenc.

„Azt tudtuk, hogy a lakosság gyógyszerellátását biztosítani kell és ebben stratégiai szerep hárul a közforgalmú gyógyszertárakra, a patikai egészségügyi dolgozókra. Minden patikai dolgozónak le kellett magában küzdenie a láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal szembeni érthető félelmét és a védőfelszerelés használatával együtt is vállalnia kellett azt a racionális kockázatot, amit a hozzánk betérő vásárlókkal való fizikai kontaktus jelentett.” - mondta el a veszélyhelyzet időszakáról az ügyvezető, aki szólt arról is, hogy a PatikaPlus Gyógyszertárakban dolgozók mind arra törekedtek, hogy ezt a kockázatot saját maguk és a családjuk egészsége érdekében csökkentsék akkor is, amikor a tavaszi, kritikus hónapokban a frontvonalban kellett állniuk

„A védekezés jól sikerült és talán a magyarországi járvány sem öltött szerencsére olyan méretet, ahogy azt a legrosszabb forgatókönyv szerint várni lehetett volna. Patika bezárásra nem került sor, sőt jelentősebb megbetegedés sem történt a dolgozók körében. Az óvatosság azonban a vásárlóink és a magunk érdekében továbbra is indokolt. A maszkviselés valószínűleg még sokáig a mindennapjaink része lesz a gyógyszertárban.” – fogalmazott dr. Osztotics Ferenc.

dr. Selyem Bernadett, a cég kereskedelmi igazgatója kifejtette, hogy az említett időszakban komoly energiát fordítottak arra, hogy a lakosságot ellássák megfelelő védőfelszereléssel, méghozzá megfizethető áron: a PatikaPlus cégcsoport ezzel jelentős társadalmi szerepvállalást töltött be a járvány terjedésének lassításában.

Helyi hírekszent györgy kórházSzékesfehérvárjótékonyság