2024.04.19, Péntek
Újabb szűrési napot tartanak Székesfehérváron
Illusztráció (szekesfehervar.hu)

Újabb szűrési napot tartanak Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2020.05.12. 14:19

A vizsgált személyek megtudhatják, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy épp fertőzöttek-e.

Hirdetés

Székesfehérváron plusz szűrési napot tart szerdán a Semmelweis Egyetem az országos koronavírus szűrés részeként. Május 13-án, szerdán 10 és 13, illetve 14 és 18 óra között várják azokat, akik bekerültek az országos reprezentatív mintába, de még nem vettek részt a szűrésen.

A szűrésre nem csak a városból, hanem a megyéből érkezőket is várják.

A reprezentatív mintába kerülésről mindenkit levélben értesítettek, de az Ügyfélkapun keresztül is tájékoztatást kaptak.

A vizsgált személyek megtudhatják, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy épp fertőzöttek-e. Annak érdekében, hogy a felmérés minél pontosabb képet mutasson a hazai járványügyi helyzetről, rendkívül fontos, hogy akik meghívást kaptak, el is menjenek a szűrésre. A vizsgálatban való részvétel teljesen biztonságos, az időpontokat úgy szervezték meg a szakemberek, hogy ne alakuljon ki várakozás másokkal egy légtérben.

A felmérés május 14-ig tart, az eredményeket május végéig összesítik.

Az országos reprezentatív vizsgálatba önkéntes alapon nem lehet jelentkezni, ugyanakkor a későbbiekben lesznek még hasonló felmérések a H-UNCOVER nevet viselő kutatás keretében.

Aki meghívást kapott a szűrővizsgálatra és kérdése van, az a következő, ingyenesen hívható számon kaphat felvilágosítást: +36-80-808-200

Helyi hírekSzékesfehérvárszűrésKoronavíruskoronavírus-szűrés