2024.04.25, Csütörtök
Ingyenesen tankolhatnak az elektromos autósok az új fehérvári töltőknél
illusztráció

Ingyenesen tankolhatnak az elektromos autósok az új fehérvári töltőknél

szekesfehervar.hu

2019.12.17. 19:37

Az ALDI üzletei előtt átadott székesfehérvári töltők egyszerre négy autót is kiszolgálnak. 

Hirdetés

Két új helyen is ingyenes töltési lehetőség várja az e-autósokat Székesfehérváron, írja a szekesfehervar.hu. Az ALDI a Jancsár közben és a Szent Flórián körúton található üzletének parkolóiban összesen négy AC töltőpontjának segítségével tölthetők fel az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorai.

2018 őszén kötött az ALDI és az E.ON megállapodást arról, hogy 123 magyarországi ALDI-üzlet parkolójában lesz elérhető az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpont. Az országosan 82 települést érintő hálózat kiépítése 2019 tavaszán kezdődött meg, azóta pedig Nyíregyházától Debrecenen át Zalaegerszegig immár 10 megyében 34 töltőpontot adott át a két cég. A tervek szerint a jövő év első félévében pedig mind a 123 üzlet esetében átadják a töltőpontokat.

A most átadott székesfehérvári töltők mindkét üzlet esetében egyszerre négy autót is kiszolgálnak. Az E.ON és az ALDI is elkötelezett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mellett, erőforrásaikkal támogatni kívánják a környezetkímélő közlekedést, bolygónk védelmét. A két vállalat együttműködése a töltőhálózat kiépítésére és üzemeltetésére 10 évre szól, és további 5 évvel meghosszabbítható.

Helyi hírekzöld megoldásokelektromos autóelektromos töltőállomásSzékesfehérvár