2020.07.11, Szombat

Hirdetés

Elkezdődtek az őszi faültetések Székesfehérváron
szekesfehervar.hu

Elkezdődtek az őszi faültetések Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.11.07. 13:46

Elkezdődött az átlagosnál nagyobb, 20-25 cm törzsméretű fák telepítése Székesfehérváron. A Városgondnokság a következő napokban mintegy 300 díszfát, 500 díszcserjét és 35 örökzöldet ültet a közterületeken. A fehérvári program mintegy 120 ezer fa telepítését tartalmazza, ugyanis jelentős erdősítési program kezdődik. A Sóstó melletti ligeterdőt ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkotja majd, a Palotavárosi tavak környékén pedig 113 ezer erdészeti csemete kerül a földbe.

Hirdetés

A meglévő nyolcvanezres belterületi faállomány mellé tavaly is rekordmennyiségű növényt ültettek Fehérváron: több mint 1200 többször iskolázott fát és több mint 11 ezer bokrot és cserjét, továbbá 170.000 tő virágot ültetett a Városgondnokság Fehérváron. A következő napokban mintegy 300 díszfa, 500 díszcserje és 35 örökzöld kerül a közterületekre. Az utóbbi évek zöldfejlesztéseinek eredményét azonban 10-15-20 év múlva láthatjuk majd igazán, amikorra erejük teljében láthatjuk majd a fákat, cserjéket.

A nagy törzsméretű fák telepítése csütörtökön reggel kezdődött. A legtöbbet a Családok ligetében, a Kelemen Béla, a Szent Gellért, a Rác, a Gugásvölgyi, a Kodolányi János, a Hübner András és a Schwäbisch Gmünd utcában ültetik a kertészek, de a telepítés szinte a város minden részét érinti. A szakemberek géppel ássák az ültetőgödröket ebben az évben is, ugyanis nagy földlabdával érkeznek az előnevelt, többször iskolázott fák, melyeket a súlyuk miatt szintén géppel helyeznek bele a gödrökbe. Az ültetőgödröket azért ássák az átlagosnál nagyobbra a szakemberek, hogy lazább legyen a talaj a fa gyökérzetének, és könnyebben megindulhasson a fejlődésük.

 

 

Helyi hírekfaültetésSzékesfehérvár