2020.10.22, Csütörtök

Hirdetés

A Corvinus Egyetem hallgatói jártak tanulmányúton a Sóstó Természetvédelmi Területen
szekesfehervar.hu

A Corvinus Egyetem hallgatói jártak tanulmányúton a Sóstó Természetvédelmi Területen

szekesfehervar.hu

2019.11.07. 13:43

Fejlesztéspolitikai tanulmányutat szervezett a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézete hallgatói és oktatói számára Székesfehérvárra. A csoport a Sóstó Természetvédelmi Területen tett rövid kirándulást követően a Látogatóközpontban interaktív előadáson vett részt.

Hirdetés

A megújult Sóstó Természetvédelmi Terület értékes növény- és madárvilága sokakat vonz az ország minden pontjáról. A túrázók, kikapcsolódásra vágyók mellett a különböző tudományterületek képviselői is rendszeres látogatói.

A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Intézete rendszeresen szervez hallgatóinak és oktatóinak tanulmányutat Székesfehérvárra. Dr. Szabó Mátyás adjunktus újságírói kérdésre elmondta, a terepgyakorlatok a gyakorlat-orientált oktatást erősítik, hiszen a lexikális tudás mellé tapasztalatot szerezhetnek a hallgatók.

A fejlesztéspolitika iránt érdeklődő egyetemistákat Csete Gábor, a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője fogadta csütörtökön a Sóstó Látogatóközpontban. A területen elvégzett nagyszabású természet- és környezetvédelmi beruházás ismertetése mellett a szakember szólt a fenntarthatóságról, valamint a tájgazdálkodás újjáélesztéséről is a „Természetvédelem a városhoz kötve” interaktív előadásában.

Helyi hírekCorvinus EgyetemsóstóSzékesfehérvár