2024.03.19, Kedd
Emlékünnepséget szerveznek Wathay Ferenc hős vicekapitány tiszteletére
szekesfehervar.hu

Emlékünnepséget szerveznek Wathay Ferenc hős vicekapitány tiszteletére

szekesfehervar.hu

2019.09.16. 09:52

Wathay Ferenc vicekapitány és a 30 éves fennállását ünneplő Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletére szerveznek emlékünnepséget szeptember 19-én, csütörtökön Székesfehérváron. A programok 14 órakor a Prohászka ligetben kezdődnek, majd 15.00 órakor a Városházán folytatódnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Hirdetés

Székesfehérvár várának 1601. szeptember 19-én történt, török alóli ideiglenes felszabadításának évfordulóján megemlékezést szervez a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület. A Prohászka ligetben, Wathay Ferenc vicekapitány szobránál csütörtökön 14 órakor kezdődő eseményen történelmi megemlékezésre kerül sor kultúrműsorral, ünnepi beszéddel és koszorúzással.

Ezután a résztvevők átvonulnak a Városháza Dísztermébe, ahol 15.00 órakor ünnepi közgyűlésen emlékeznek meg az egyesület megalakulásának harmincadik évfordulójáról. A műsorban közreműködik a Hungarikum együttes, Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó, Kneifel György, Varró János, Cserta Balázs és a Nőszirom Vegyeskar. Az eseményen elismeréseket és okleveleket adnak át.

Helyi hírekmegemlékezésünnepségvárSzékesfehérvár