2024.03.29, Péntek
A meleg sem riasztotta el a TESZ-futás indulóit
szekesfehervar.hu

A meleg sem riasztotta el a TESZ-futás indulóit

szekesfehervar.hu

2019.06.11. 11:10

Óriási hősgében rendezték a 8. TESZ-futást a Várkörúton és a Rákóczi úton. A munkahelyi és családi csapatok versenye mellett egyénileg is le ehetett futni a 4.8 vagy 11 kilométeres távokat, utána pedig a Depónia Futás keretében egy kört teljesítettek, akik egy összelapított PET-palackkal beneveztek.

Hirdetés

2012-ben rendezte meg először az ARAK, a Depónia Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért futást, alapvetően a környezetvédelmi világnaphoz kötődően, a szelektív hulladékgyűjtést és a környezettudatos életmódot népszerűsítve.

A június első vasárnapján esedékes futás néhány éve átkerült pünkösdhétfőre, a délelőtti időpontból kora este lett, de a rekkenő hőség így is alaposan próbára tette a futókat.

Több százan érkeztek összelapított PET-palackokkal, hogy a helyszínen benevezzenek a Depónia-futásra, ami a program második része volt. Ajándék póló járt az erre érkezőknek, de előttük azoké a futóké volt a terep, akik a hosszabb távokon indultak.

A Rákóczi úton és a Várkörúton zajlott a verseny, amelyben szokás szerint családi és munkahelyi csapatok is indultak. Ezek három főből álltak, az összesített időeredményük határozta meg a helyezést. A családi csapatok egy kört (1.6 km), a munkahelyiek hármat (4.8) futottak. Szintén ebben a mezőnyben futottak az egyéni indulók, akik vagy 4.8 vagy 11 kilométert teljesítettek – különösen az utóbbihoz kellett nagy kitartás a hőségben. A szervezők külön díjazták a női és férfi mezőnyben is a 18 év alattiakat, a 35 év alattiakat és az ennél idősebbeket. Profi versenyzők, futók, triatlonosok is voltak a TESZ-futáson, de a többséget ismét az önmagukat is legyőző, Székesfehérváron szerencsére szép számban található amatőr futók alkották. A versenyt indító Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, nagyon fontos és támogatandó kezdeményezés az ARAK-é, amely évről évre bizonyítja, hogy Fehérváron rengetegen szeretnek futni.

A kora esti programot a Depónia-futás zárta, amely "zöldbe borította" a belvárost: az egyenpólóba bújó gyerekek és felnőttek együtt kocogtak egy kört.

Helyi hírekfutásSzékesfehérváratlétika