2024.04.26, Péntek

Nemzetközivé vált a soponyai Vadgasztronómiai Fesztivál

fejer.hu

2017.09.04. 14:08

A Sárvíz-völgye Erdészeti, Vadászati és Ökoturisztikai Központ adott otthont szombaton a tizenegyedik vadgasztronómiai fesztivál nagyközönségének. A találkozó kilépett az országos keretei közül, idén a határokon túlra is nyitott, és immár a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál nevet viselte.

Hirdetés

A nemes hagyományt követve, az erdő szeretete és a vad tisztelete kötötte össze a tizenegyedik vadgasztronómiai fesztivált és annak minden résztvevőjét szombaton, az ökoturisztikai centrumban.

Köszöntőt mondott Majoros Gábor, a Vadex Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója és Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, a fesztivál háziasszonya. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a házigazda társaság megyei közjóléti és egyéb szerepvállalásairól szólt. Megnyitójában Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára kiemelte: a fesztivál nemcsak a magyar erdész- és vadásztársadalom egyik kiemelkedő eseménye, hanem minden, a vadászkultúra, a vadgasztronómia és a helyi kulturális örökség iránt érdeklődő látogató számára is nagyszerű program. Vigyünk el magunkkal egy-egy ízt! – így hangzott újfent a szíves invitálás a rendezvény dúsan megterített asztalához és a csábító, szórakoztató kavalkád programjaihoz.

A találkozó fővédnöki tisztét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter töltötte be.

A Vadex nemcsak Fejér megye legnagyobb erdő- és vadgazdálkodója, hanem az ország egyik legjelentősebb vadhús felvásárlója, feldolgozója és értékesítője. A társaság elkötelezett a hazai vadhúsfogyasztás népszerűsítésében, mely törekvésük egyik fő zászlóshajója a 2007-ben útjára indított vadgasztronómiai fesztivál.

Az évek alatt nemcsak a rendezvény, hanem az annak helyet adó Sárvíz-völgye Erdészeti, Vadászati és Ökoturisztikai Központ is folyamatosan fejlődött, épült és szépült. A fesztiválra látogatók szinte minden évben találkozhatnak valami újdonsággal, melyek közül kiemelendő az erdészeti-vadászati múzeum, a kemencetér, a martonvásári világrekorder őzbakról készült bronzszobor, az erdei szentély, a harangláb és az emlékoszlop.

(A cikk folytatását ITT találja.)

 

Forrás: fejer.hu

Helyi hírekFejér megyefesztiváltalálkozóSoponya2017Vadgasztronómianemzetközi