2023.06.04, Vasárnap

Székesfehérvár is csatlakozott a Közösségi Kertek Éjszakájahoz

szekesfehervar.hu

2017.08.31. 15:30

Az országban egyre népszerűbbek a közösségi kertek: a Közösségi Kertek Éjszakája kezdeményezéshez szombaton 18 órától a Palotavárosban és Szárazréten is csatlakozhatnak a székesfehérváriak.

Hirdetés

A világszerte sok évtizedes hagyományra visszatekintő community gardening és az urban gardening egyre népszerűbb nálunk is: a városi kertészkedés környezettudatos, közösségépítő programjait képviseli a Közösségi Kertek Éjszakája, amelyet szeptember 2-án, szombaton estétől tartanak az ország számos pontján. Székesfehérváron a Palotavárosi és a Szárazréti Közösségi Kertben csatlakozhatunk a vidám kezdeményezéshez 18 órától.

A Palotavárosban tárt kapukkal és frissen szentelt kemencénkben sült finomságokkal várják az érdeklődőket. Az augusztusi ünnepekkor avatott új téglakemencében finomságok sülnek, kertvezetést is tartanak, a gyerekeknek játszóteret rendeznek be. Bővebb információ kérhető Márton Edittől a 30/385-0487-es telefonszámon, a részletes program a https://www.facebook.com/events/262061390966501/?fref=ts oldalon érhető el.

Szárazrétre is minden érdeklődőt szeretettel várnak: bográcsban fő majd a lecsó, élő zene lesz, a bemutatóval egybekötött kerti séta mellett növényfelismerő játékot, kvízt és fűszerszaglászdát is szerveznek. További információért Szöllősiné Irént lehet hívni a 20/321-8998-as telefonszámon, a városrészi programról az esemény facebook oldalán lehet tájékozódni.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

Helyi hírekSzékesfehérvár2017Közösségi Kertek Éjszakájakörnyezettudatos program