2024.04.23, Kedd

Lepketúrát szerveznek a székesfehérvári lápréteken

szekesfehervar.hu

2017.07.19. 15:46

Hagyományteremtő kezdeményezéssel augusztus 1-én, azaz Boglárka-napon, túrát szervez a VÖLGY-HÍD Természetvédelmi Alapítvány a székesfehérvári Demkóhegyen.

Hirdetés

Székesfehérvár alighanem Magyarország egyetlen nagyvárosa, melynek belterületén a vérfű-hangyaboglárka és a sötétaljú hangyaboglárka is megtalálható.

A "VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány célja, hogy évente egyszer, augusztus 1-én, azaz Boglárka-napon ők legyenek a főszereplők. Egy kellemes délelőtti séta során meglátogatják a legnépesebb lepkeállományoknak otthont adó lápréteket, gyönyörködhetnek az őszi vérfű szépségében, megismerkedhetnek a réteken csapongó megannyi lepkével, köztük a ritka hangyaboglárkákval. A néhány kilométeres túrát szakemberek vezetik, akik számos érdekességet mesélnek majd el a láprétekről, a séta közben látott növényekről, madarakról, lepkékről.

A kirándulásra fejfedőt, ivóvizet, napvédő krémet mindenki hozzon! A félénk lepkék megfigyelésénél  pedig jó szolgálatot tehet a távcső. Szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné jobban megismerni Székesfehérvár természeti értékeit!

További információk a túrával kapcsolatban itt találhatóak.

 

Forrás: szekesfehervar.hu

Helyi hírekSzékesfehérvártermészetlepketúraséta