2024.02.23, Péntek
Fejér megyei a harmadik legjobb falusi ifjúsági közösség
Fotó: Virtuális Falu Program Facebook

Fejér megyei a harmadik legjobb falusi ifjúsági közösség

mti

2017.06.25. 10:46

Harmadik lett a perkátai Veled az Ifjúságért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - Agrya és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség - MHVISZ pályázatán.

Hirdetés

A legjobb falusi ifjúsági közösség pályázat első helyezettje a Levéli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat lett a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - Agrya és a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség - MHVISZ pályázatán; az önkormányzat 500 ezer forint szabad felhasználású pénzbeli támogatást nyert - tájékoztatta a budapesti csütörtöki eredményhirdetésről az Agrya az MTI-t.

A felhívásra 72 közösség adta be a pályázatát és 13 jutott a második fordulóba. A kiválasztott közösségek 9 megyében tevékenykednek. 
    
Minden pályázó készített egy, legfeljebb 120 másodperc hosszúságú bemutatkozó filmet, amelyet  a legismertebb közösségi oldalon osztottak meg; a filmek készítői pedig kedveltségi "lájkokat" gyűjthettek. A kedvelések száma alapján az első három közösség lett a díjazott - mondta Mikula Lajos, az Agrya ügyvezető elnöke az MTI-nek.  
    
A második helyezett a Rimóci Ifjúsági Egyesület, díjuk 300 ezer forint; a harmadik helyezett a perkátai Veled az Ifjúságért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, díjuk 200 ezer forint támogatás. 
    
A támogatást a díjazottak szabadon felhasználhatják akár a működésükre, akár a programjaik finanszírozására. Elszámolásként azonban egy éven keresztül a tevékenységükről rendszeresen tájékoztatást kell adniuk. 
    
A díjakat az AGRYA-MHVISZ saját forrásaiból biztosította, ahhoz sem állami, sem uniós forrás nem kapcsolódik - mondta az ügyvezető elnök.

 

Forrás: mti

Helyi hírekpályázatperkátaVirtuális Falu Programifjúsági közösség