2024.03.29, Péntek
Átadták a felújított tűzoltószertárat Vértesbogláron
Fotó: Farkas-Bozsik-Gábor tűzoltó alezredes

Átadták a felújított tűzoltószertárat Vértesbogláron

fejer.katasztrofavedelem.hu

2017.05.22. 09:44

2017. május 20-án tűzoltónapot tartottak Vértesbogláron, ahol volt ok az ünneplésre, hiszen befejezték a tűzoltószertár felújítását, amely teljesen megújult külsővel és belsővel várja a tűzoltó egyesület tagjait.

Hirdetés

A felújítás keretében új tetőt kapott a szertár, homlokzati hőszigeteléssel látták el az épületet, korszerű kaput építettek be a régi helyére, valamint fűtési rendszert is telepítettek az addig fűtés nélküli épületbe.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató képviselte az ünnepségen. A főigazgató beszédében köszöntötte nemcsak a helyi, hanem a környező települések önkéntes tűzoltóit is. Hangsúlyozta: nagy szerepet kapnak a katasztrófavédelem munkájában a jól működő, tűzoltási és műszaki mentési feladatokat vállaló önkéntes tűzoltó egyesületek.

A nyolc éven át tartó felújítási munkálatok céljaira mintegy hárommillió forintot nyert az egyesület a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatain. A helyi önkormányzat egymillió forinttal támogatta a tűzoltószertár megújulását. Saját erőként az egyesület további 900 ezer forinttal járult hozzá a költségekhez.

Az országos főigazgató ajándéktárggyal köszönte meg a vértesboglári önkéntesek eddigi munkáját, amelyet Botka József, az egyesület elnöke vett át. A katasztrófavédelem vezetői részéről részt vett az ünnepségen Magosi Lajos tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, és Németi László tű. ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is. Utóbbi vezető egy terepjáró képességű, pick-up típusú gépjárművet adományozott a vértesboglári önkéntes tűzoltóknak.

A felújított szertár szalagját közösen vágta át a katasztrófavédelem országos főigazgatója és Sztányi István, a település polgármestere. Ezután ünnepélyesen a Vértesboglár Önkéntes Tűzoltó Egyesület használatába adták a felújított szertárat. Az ünnepség zárásaként a kívül-belül megújult épületet Gerendai Sándor tisztelendő úr szentelte fel.

 

Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Helyi hírekFejér megyefelújításvértesboglártűzoltószertár