2024.06.18, Kedd

Felgyulladtak a szeretet fényei Mezőfalván és környékén is

mezohir.info

2016.12.05. 10:43

Adventi vásár, játszóház, és Mikulás ünnepségek tették színessé a második adventi hétvégét Mezőfalván és környékén.

Kisapostagon a templomkertben már pénteken megnyitotta kapuit a falu adventi vására. Az evangélikus hitközösség rendezésében és szervezésében harmadik alkalommal tárták a nagyközönség elé alkotásaikat, mert a vásári portéka nagy része bizony az evangélikus gyülekezet keze munkája. Szőnek, fonnak, varrnak és ajándéktárgyakat készítenek – mondta lapunknak ott jártunkkor Bánkúti Katalin a közösség vezetője. Hitéleti céljaikhoz nagy segítség a szerény bevétel. Nem is ezért készítik, hanem mert az alkotó és a megajándékozott egyformán jó szívvel emlékezhet a szeretet ünnepére. Advent második angyalára vasárnapig vártak a kisapostagiak.

Délután a művelődés ház melletti koszorúnál a Nőegylet közreműködésével Nagy Attila polgármester és Márkli János alpolgármester gyújtotta meg a szeretet lángját.

Baracson december 4-én, vasárnap tíz órakor kezdődtek az adventi programok. A Faluház nagytermében a Kincses Színház „Krampuszfáját” című mesejátékával érkezett a Mikulás. Ajándékokat és a rendezvényt Baloghné Bitó Ildikó, a Baracsért Közalapítvány és az önkormányzat támogatta. A folytatásban Baracs-Templomoson a falurész templomában gyújtottak ünnepélyesen gyertyát a megjelentek. A várakozás meghitt pillanataihoz a nagyvenyimi Szent Cecília Ének- és Zenekar kórusának énekei nyújtottak méltó keretet.

Mezőfalván is fellobbant advent második fénye. A hagyományokhoz hűen most is az óvodások, iskolások szolgáltatták az ünnepi műsort. Nagy Richárd András református lelkész ünnepi gondolatai után advent sorban következő lángját Koppányi Tímea a mezőfalvi iskola tanulója segítségével Kaltenecker Miklós helyi önkéntes tűzoltó keltette életre.

Nagyvenyimen is december 4-én tartották advent második ünnepét. Az iskola kistermében 14-17 óráig játszóház foglalta a kicsik idejét. 16 órától a tornateremben a civil szervezetek közül a néptáncosok, az Aranydaru Dalkör és a mazsorett csoport műsorát láthattuk. Az aulában és az iskola udvarán adventi vásár emelte az ünnepi hangulatot. A műsorokat követően a Barátságkőnél ismét fellobbant advent gyertyájának lángja – ezúttal a második.

Helyi hírekadventünnepségMezőfalvaMikulás