2024.04.19, Péntek

Véradó hét újításokkal – Fejér Megyében 62-en segítettek

kormanyhivatal.hu

2016.11.21. 12:12

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat folyamatosan megújuló kampányaival kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy országos a vérhiány. Ebben vesznek részt a hivatal munkatársai, példát mutatva az önkéntesség területén. Munkatársai számára évente kétszer szervez véradást a kormányhivatal.

Hirdetés

A véradás természetesen nem csak segítés másokon, ilyenkor a saját egészségünkre is figyelünk, hiszen ez az alkalom egyben egy szűrővizsgálat is, amin akár betegségek is kiderülhetnek. Fejér megyében minden alkalommal magas a jelentkezők létszáma, akik az előszűrésen is nagy arányban felelnek meg a véradás követelményeinek.

 

Már tizenkettedik alkalommal rendeztek újabb véradó alkalmat november 14. és 18. között. A Kormánytisztviselői Véradó Hét öt munkanapon át tartott, ebben az időszakban Budapesten minden hétköznapon más – előre meghatározott – minisztériumban és kormányzati intézményben lehetett vért adni, illetve a megyei kormányhivatalokban is ekkor volt lehetőség a segítségnyújtásra.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán november 16-án volt a véradás. A véradók 500 Ft-os Erzsébet-utalványt, illetve ásványvizet és csokoládét kaptak.
 

Ezúttal néhány újítást is bevezettek a szervezők. Nemcsak a kormányhivatalban dolgozókat, hanem a hozzátartozóikat, közeli ismerőseiket is meghívta a hivatal a véradásra, ezen kívül a kormányhivatal honlapján is megjelentek felhívások. A Fejér Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Jogi Osztálya is szervezetten népszerűsítette a véradást. Ezt az is bizonyítja, hogy a rendelkezésre álló hat óra alatt folyamatosan érkeztek az önkéntes véradók, és végül az előzetes regisztrációnak megfelelő létszámban adtak vért a hivatali dolgozók.
 

Helyi hírekvéradásKormánytisztviselő Véradó HétFejér Megyei Kormányhivatal