2024.03.19, Kedd

Ingyenes a parkolás az Alba Pláza tetején

2016.07.14. 14:32

450 parkolóhelyet tettek ingyenessé szeptemberig.

Hirdetés

Az Önkormányzat és az Alba Plaza üzemeltetője közti tárgyalás eredményeként megoldás született a városba érkezők parkolásának segítésére: megnyitják a Plaza tetőparkolóját, amelyet szeptember elejéig ingyenesen használhatnak az autósok.

 

– A nyári székesfehérvári rendezvények idején, szeptember elejéig ingyenesen lehet parkolni az Alba Plaza tetején – jelentette be közös sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szabó Gabriella, az Alba Plaza üzemeltetési igazgatója. Az együttműködésnek köszönhetően szerdán délután felnyitották a parkoló előtti sorompót, megoldást kínálva a Belvárosba és a rendezvényekre érkező helyi lakosok, valamint vendégek számára.

Székesfehérvár ad otthont az augusztus 21-27. között zajló felnőtt kispályás labdarúgó Európa-bajnokságnak, ami a város, valamint az itt élők számára fontos elismerés és jó európai bemutatkozási lehetőség. A rangos tornára többszáz játékos, szakvezető, kísérő és szurkoló érkezik Székesfehérvárra.


A versenysorozat lebonyolítására egy Belváros melletti területen, a murvás parkoló területén kerül sor, amit emiatt ideiglenesen lezártak, pedig fontos szerepet tölt be a Belváros és a Palotaváros parkolási rendszerében. Az autósok parkolásra egyrészt a korábbi I-es iparcikk piac területén kialakított, több mint 250 férőhelyes, ingyenes parkolót tudják használni a kérdéses két hónapban, ami 300 méterre van a Mini Foci Eb miatt ideiglenesen lezárt murvás parkolótól.


- Az Alba Plazával folytatott tárgyalások során született a megállapodás, hogy részben a labdarúgó Európa-bajnokság, részben a város nyári rendezvényeire, a FEZEN-re, az Alba Regia Fesztre és a Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozatára tekintettel szeptember elejéig az Alba Plaza tetőparkolója ingyenesen használható – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester, és bizalmát fejezte ki abban a tekintetben, hogy ez a város és a megye lakosait, valamint az idelátogató turistákat egyaránt segíti.

Helyi hírekSzékesfehérváralba plázaingyenes parkolás