2024.04.20, Szombat
Elkészült Székesfehérvár első parkolóháza
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Elkészült Székesfehérvár első parkolóháza

szekesfehervar.hu

2020.06.10. 16:15

Hétfőn vehették birtokba Székesfehérvár első parkolóházát az autósok, megoldva ezzel a városrész régóta fennálló parkolási gondjait. A nyitás első hetében kedvezményes, 100 Ft-os óránkénti parkolási díj mellett lehet kipróbálni az új létesítményt.

Hirdetés

Az elkészült parkolóház 135 db autó és motorkerékpár tárolására alkalmas, mely a legkorszerűbb technológiai megoldások mellett lesz használható.

A PARKL mobil-applikációban történő regisztráció után az autóból kiszállás és papíralapú jegy nélkül, teljesen automatizáltan lehet a parkolóházból ki- és behajtani a regisztrált rendszámmal, mivel az elszámolás is a mobiltelefonos alkalmazás révén történik. Az elektromos autók töltésére jelenleg 4 hely van fenntartva, mely igény esetén a későbbiekben 20 helyre bővíthető.

 

 

A nappali parkolási óradíj 8-18 óra közötti időszakban 298 Ft lesz, félórás elszámolási periódussal, de csak június második felétől, a próbaidőszak lezárulta után.

Addig az üzemeltető várja az észrevételeket, tapasztalatokat annak érdekében, hogy az épület használhatósága a lakosság igényeit minél teljesebben kiszolgálhassa.

 

 

A bérelhető fix parkolóhelyek esetében a havi bérlet ára nettó 23.000 Ft (bruttó 29.210 Ft), amely időben korlátlanul felhasználható. Az éjszakai bérlettel pedig a belvárosban lakók tudják autóikat biztonságba helyezni, melynek havi díja bruttó 15.000 Ft lesz. Ezen bérleteket a Várkörút felőli oldalon található ügyfélszolgálati irodában lehet igényelni. A parkolóházban kamerás biztonsági rendszer van kiépítve a parkoló autók és motorok védelme érdekében, valamint nyár folyamán az alsó szinten egy autómosó szolgáltatás is elindul, így aki szeretné, parkolás után autóját tisztán kaphatja vissza.

Az ünnepélyes megnyitóra a próbaidőszak és a járvány lecsengése után, egy későbbi időpontban kerül sor. A beruházó ezúton is köszöni a lakosság és szomszédok türelmét a beruházással együtt járó kényelmetlenségek miatt.

GazdaságSzékesfehérvárFejér megyeparkolóházPARKL