2024.04.19, Péntek

Már javában zajlanak a szántóföldi napok előkészületi munkái

nak.hu

2017.04.22. 14:33

Közeleg az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva rendezvény. A bemutatóra és kiállításra még lehet jelentkezni.

Hirdetés

Az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalva az ország legnagyobb szántóföldi szakmai rendezvénye lesz, amit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen szervez, 39 hektáros területen, 2017. május 31. és június 1. között a Fejér megyei Mezőfalván. (A belépés díjtalan.)

Az előkészítő munkák már gőzerővel zajlanak. A rendezvény területét a szakemberek már bevetették fűvel, az ingyenes parkolók kialakítása folyik. A mikro- és demóparcellákban elkezdődtek a tavaszi vetések. Hamarosan megkezdődnek a szükséges, kapcsolódó építési munkák is.

A vetéstechnológiai területen megtekinthetőek lesznek a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, a nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek. Továbbá testközelből látni lehet a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban. Így többek közt ültetvényápoló traktorokat, intelligens munkagépeket, vontatott permetezőt, forgókapás magágykészítőt és sorközművelő kultivátort, hígtrágyaterítő rendszert.

 

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

GazdaságkiállításFejér megyeMezőfalva2017Nemzeti Agrárgazdasági KamaraI. NAK Szántóföldi Napok