2024.04.20, Szombat

Kétnapos pályaválasztási kiállítás Székesfehérváron

2016.10.28. 12:39

Pályaválasztási Kiállításra várják az érdeklődőket október 28-án és 29-án Székesfehérváron, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei telephelyén, a Seregélyesi út 123-as szám alatt.

Hirdetés

A Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében nyílt meg pénteken reggel az „Állj pályára! Pályaválasztási kiállítás 2016.” A megyében működő középiskolák, főiskolák, munkáltatók mutatkoznak be a fiataloknak. Pénteken 9.00 és 16.00 óra, míg szombaton 9.00 és 12.00 óra között várják a pályát választó és pályakezdő fiatalokat.

 

A XVII. Pályaválasztási Kiállításon rekordszámú hetvenkét kiállító, köztük huszonhét munkáltató és negyvenöt képzőintézmény mutatkozik be az érdeklődőknek. A kétnapos rendezvényen a különböző oktatási intézmények is lehetőséget kapnak arra, hogy az általuk végzett tevékenységeket, a náluk oktatott szakmákat ismertessék. A szakbemutatóval és információs börzével egybekötött rendezvényen az érdeklődők átfogó ismereteket kaphatnak az egyes szakmákon túl az oktatási intézményekről, a továbbtanulási és munkavállalási lehetőségekről. 

Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, aki kiemelte: a döntés, amelyet a továbbtanulás előtt álló fiatalok meghoznak, komoly felelősség, mert meghatározza életük következő időszakát. „A pályaválasztás nemcsak felelősség, hanem lehetőség is egyben."

 

A pénteken és szombaton is tartó program keretein belül szakmai fórumot szerveznek a kiállítók, iskolaigazgatók, kamarák, valamint munkaügyi szakemberek képviselőinek részvételével. A kiállítások elsődleges célcsoportjai a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt állók köre, emellett várják a pályakorrekcióban gondolkodó érdeklődőket is. A kétnapos eseményen látványos bemutatókat tart továbbá a Magyar Honvédség, a Rendőrség és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

GazdaságSzékesfehérvárpályaválasztás