2024.05.26, Vasárnap

Átadták a kosárszövetség új edzőközpontját Székesfehérváron

2016.04.29. 10:35

Átadták csütörtökön a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) új edzőközpontját Székesfehérváron.

Átadták csütörtökön a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) új edzőközpontját Székesfehérváron, amely TAO-támogatásból, nettó 754 millió forint felhasználásával valósult meg.

- A sportcsarnok ma nem állhatna, ha a magyar kormány 2010 után nem dolgozta volna ki ki a TAO támogatási rendszert - hangsúlyozta Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke beszédében. Méltatlannak nevezte a TAO-t ért támadásokat, mert szerinte éppen a fehérvári edzőközpont a példa arra, hogy a pénzek jó helyre kerülnek.
Az elnök megemlítette, hogy az elmúlt években 24 ezerről 54 ezerre nőtt az igazolt kosárlabdázók száma Magyarországon, ebben pedig a minőségi létesítmények további növekedést hozhatnak.

- Az első osztályú bajnokságokban kevesebb külföldi játékost és több magyart szeretnénk látni, de ehhez olyan utánpótlásműhelyekre van szükség, mint amilyen Székesfehérváron is működik - jegyezte meg.

- A szövetség igényei és sportszakmai szempontok alapján épült meg a Csónakázó-tó partján álló csarnok, amely egy 28x15 méteres meccspályát és keresztben két 26x14 méteres edzőpályát foglal magában - ismertette Gerő János, a beruházó Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Cser-Palkovics András polgármester úgy vélte, a létesítmény az egész magyar kosárlabdát fogja szolgálni. Reményét fejezte ki, hogy más sportágak versenyzői is otthonra találnak benne.

A többfunkciós épület szomszédságában található szállodában a sportolók részére a szállás és az étkeztetés mellett orvosi szolgáltatást is biztosítanak. Az edzőcsarnokban motorosan felhúzható palánkok, motoros térelválasztók, valamint tölgy sportparketta borítás van.

forrás: mti

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárkosárlabda szövetségedzőközpontTAOátadás