2024.02.23, Péntek

Átadták az ásványvíz-palackozó üzemet Csákváron

2016.05.05. 10:03

Helyben lévő kútból nyerik az alapanyagot abban az ásványvíz-palackozó üzemben, amit a Spiller Kft. épített Csákváron.

Hirdetés

Helyben lévő kútból nyerik az alapanyagot abban az ásványvíz-palackozó üzemben, amit a Spiller Kft. épített Csákváron. Az 1,2 milliárd forintos fejlesztéshez a cég európai uniós támogatást is igénybe vett.

Az üzem építéséhez szükséges 1,2 milliárdos beruházásból 480 millió forintot európai úniós támogatásból nyertek, ezzel harminc új munkahelyet hoztak létre a településen. A létesítményben csúcstechnológiájú gépek dolgoznak, amelyek óránként nyolcezer palack előállítására is képesek - mondta el az átadón Nagy Sándor tulajdonos-ügyvezető.

Azt is megtudhattuk, hogy először a kisebb bolthálózatok polcaira szeretnének felkerülni az új ásványvízzel, aztán a nagy áruházláncokat veszik célba, de a külföldi piacra jutást sem tartotta elképzelhetetlennek.
Az üzemben jelenleg az Aqvital szénsavas és szénsavmentes ásványvizet palackozzák, amelyhez az alapanyagot a helyben lévő kútból nyerik. Néhány héten belül rátérnek a funkcionális vizek gyártására, így hamarosan sportitalokat, vitaminos és lúgos ásványvizeket is előállítanak.

Az üzem szerdai átadásán Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy vélte, a csákvári beruházás nemcsak azt bizonyítja, hogy a kormány fejlesztéspolitikája működik, hanem azt is, hogy egy jó ötlet kormányzati támogatással együtt kitörési pont lehet. Az államtitkár rámutatott, a cég fejlesztése kitörés lehet a településnek is, hiszen egy jól működő vállalkozás hosszú távon adóforintokat termel, amelyek a település jövőbeni fejlesztésére fordíthatók.

Csepreghy Nándor szerint a beruházás, "az első, ritka hollók egyike" a következő évekre jutó 12 000 milliárd forint uniós fejlesztési forrás felhasználása tekintetében. Hozzátette: a kormány Budapest mellett kiemelten támogatja majd a kistelepülések vállalkozásait, egészségügyi és oktatási fejlesztéseit "egy sikeres vidék építése érdekében".

Tessely Zoltán kormánypárti országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a Spiller Kft. projektje a város jövője szempontjából fontos, hiszen megmutatja, helyben miként lehetséges ipartelepítés a környezeti értékek megóvása mellett.

forrás: mti
   
  

Galéria

Helyi hírekfejlesztéscsákváraqvitalásványvízpalackozó üzemcsepreghy