2020.08.09, Vasárnap

Hirdetés

Mérföldkő volt a hétvégi lengyeltóti ranglista verseny és amatőr kupa
szekesfehervar.hu

Mérföldkő volt a hétvégi lengyeltóti ranglista verseny és amatőr kupa

szekesfehervar.hu

2020.07.26. 16:00

Az Alba Triatlon Sportegyesület mérföldköve volt a hétvégi verseny, ugyanis öt gyermek vett részt élete első triatlon versenyén, mix váltóban pedig utánpótlás csapatot még nem állított ki soha az egyesület.

Hirdetés

Szombaton az időjárás nem kedvezett a Lengyeltótiban a rajthoz állóknak, az eső hol nagyobb mennyiségben hol szemerkélve, de folyamatosan nehezítette a gyermekek futamát. Voltak is kisebb nagyobb bukások, mivel a pálya amúgy sem a könnyű terep közé tartozik.

Rögtön az úszásból kijövet egy nagyobb emelkedő várt mindenkire, ami egyenesen azt is jelentette, hogy le is kell jönni és ezen a szakaszon történt több bukás, de szerencsére a csapat minden tagja esés nélkül ép bőrrel megúszta a versenyt. Lédeczi Lotti így is 3. helyen szállhatott le a kerékpárról és kezdte meg a futást!

 

szekesfehervar.hu

 

"Büszke vagyok versenyzőkre, mert egyet kértem tőlük, hogy esés nélkül menjenek végig és a futáson mindent adjanak bele!" - mondta Takács Péter az Alba Triatlon SE edzője.

Vasárnap már az időjárás is a triatlonnak kedvezett: összesen hat csapata állt rajthoz az Albánanak, ami azt jelentette, hogy 24 versenyző teljesítette sikeresen végig mind három távot külön-külön. Ez a gyermekeknél 200 m úszás, 4 km kerékpár, 1 km futás volt, míg a felnőtteknél 400 m úszás 8 km kerékpár 2 km futás volt.

 

szekesfehervar.hu

 

A fehérvári gyerekek itt is kipróbálhatták magukat és egytől egyig kiválóan teljesítettek. A felnőtteknek pedig a csapatmunkáról szólt a vasárnapi nap, hiszen pontosan két hét múlva fognak a fő versenyükhöz rajthoz állni a Nagyatádi IronMan versenyen.

AktuálisAlba Triatlon Sportegyesülettriatlon