2024.06.22, Szombat
Leszakadt az ég Fejér megye északi és déli részén
fejer.katasztrofavedelem.hu

Leszakadt az ég Fejér megye északi és déli részén

fejer.katasztrofavedelem.hu

2020.06.18. 17:09

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék több utcát elöntött Igaron és Igar-Vámszőlőhegyen június 17-én.

Utóbbi településrészen, a Dózsa György utcában az egy méter magasan hömpölygő víz elsodort egy idős embert, aki megsérült. Őt a közelben lakók az egyik családi ház udvarán helyezték biztonságba. Az erős sodrásban a sárbogárdi hivatásos tűzoltók kísérték a mentőket a könnyebben sérült férfihoz, akit segítettek a távolabb várakozó mentőautóhoz vinni. A Kossuth Lajos utcában húzódó ér annyira megduzzadt, hogy kilépett a medréből és harminc lakóházat veszélyeztetett, amelyek közül háromba be is folyt a víz. A Dózsa György utca végén pedig homokzsákokkal védték a házakat a lejtős úton leömlő csapadéktól. Az igari Szabadság utcában több lakóházba befolyt a csapadék, az egyiknél leomlott a falazat. Az életveszélyesé vált épületet a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók kordonszalaggal zárták le, és kéziszerszámokkal törtek utat az udvaron felgyülemlett víznek. A ház lakójának az önkormányzat biztosított szállást. 

Mezőfalván a gyermekotthon egyik épületének alagsori tárolójába és irodájába folyt be a csapadék. A bent tárolt eszközöket a dunaújvárosi és a helyi önkéntes tűzoltók egy másik, vízzel nem érintett helyiségbe rakodták át. Az otthonban tartózkodó nyolc gyermeket egy másik épületbe kísérték. 

A megye északi részén a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók segítségét tizenhét alkalommal kérték a városban épületek alagsorába befolyt víz szivattyúzása érdekében.

Galéria

AktuálisFejér megyeeső