2020.07.15, Szerda

Hirdetés

Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán
szekesfehervar.hu

Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

szekesfehervar.hu

2020.06.21. 19:36

2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal. A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

Hirdetés

A képzés gyakorlatorientált és kiemelten törekszik a távérzékelési, képfeldolgozási, GPS és térinformatikai ismeretek átadására.

Terepre szervezett gyakorlatokon, esettanulmányokon keresztül mutatja be az adatnyerés, többforrású adatkiértékelés módszereit, az eredmények integrálását a felhasználás céljára. A képzés a szántóföldi növénytermesztéshez ad gyakorlati technológiai ismereteket az AXIAL Kft. támogatásával és részvételével. A precíziós növénytermesztés műszaki feltételrendszerének (precíziós erő- és munkagépek) ismertetése az AXIAL Kft. bajai és székesfehérvári telephelyein, valamint a képzést támogató, precíziós gazdálkodást alkalmazó gazdaságban zajlik.

A képzéshez tartozó egyes témák: a mezőgazdasági precíziós munka- és erőgépek, szenzorok, fedélzeti számítógépek használata, műholdas és légifelvételek elemzése, UAV alkalmazások, valamint a táblán belüli heterogenitás térképezése, növény monitoring. Térinformatikai (pl. QGIS, eCognition) és speciális szoftverek (SMS Basic, Trimble AG) gyakorlati alkalmazása.

Részletekről érdeklődni lehet a képzés szakvezetőnél is: Verőné Dr. Wojtaszek Malgorzata, email: wojtaszek.malgorzata@amk.uni-obuda.hu                                     

AktuálisHiánypótló képzésSzékesfehérvárFejér megyeAlba Regia Műszaki Kar