2024.03.29, Péntek
Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!
szekesfehervar.hu

Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!

szekesfehervar.hu

2020.05.25. 15:15

Pillanatok alatt megteltek az Alba Innovár által indított táborok annak ellenére, hogy a megnövekedett igényekhez igazodva idén a megszokottnál több alkalmat hirdetett meg a digitális élményközpont. A megnövekedett igények miatt az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a fehérvári fiataloknak.

Hirdetés

Az elmúlt években minden nyáron négy, egyhetes táborral jelentkezett az Alba Innovár. Idén, a korlátozások enyhítésekor az elsők között hirdették meg díjmentes nyári kurzusaikat, melyek egy-két nap alatt megteltek. Éppen ezért megnyitottak egy ötödik alkalmat is, amelyre szintén pillanatok alatt összegyűlt a maximális jelentkezőszám. A megnövekedett igényekre való tekintettel az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a székesfehérvári iskolákban tanuló diákoknak. Ezzel kapcsolatban a hét második felében tudnak bővebb információkkal szolgálni.

Az eddigi öt tábor közül három Digitális Alkotótábor. Itt a gyerekek megismerkedhet az Alba Innovárban található digitális eszközökkel, robotot és mikroszámítógépet programozhatnak, illetve 3D-ben tervezhetnek és nyomtathatnak. Alkalmazásfejlesztő kurzusunkon a résztvevők olyan programkörnyezetekkel dolgozhatnak, melyek segítségével könnyedén tudnak majd számítógépes játékokat és mobilapplikációkat létrehozni. Robotprogramozói tábor pedig magáért beszél: Lego, humanoid és ipari robotokkal egyaránt dolgozhatnak majd az iskolások.

Az Alba Innovár táborait az aktuális jogszabályi környezetnek megfelelően szervezik, a Nemzeti NÉpegészségügyi Központ ajánlásait, előírásait folyamatosan követik.

Aktuálisnyári táborSzékesfehérvárFejér megye