2024.04.20, Szombat
Május 18-tól ismét lehet esküvői időpontot kérni Székesfehérváron
pixabay - illusztráció

Május 18-tól ismét lehet esküvői időpontot kérni Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2020.05.08. 15:57

A rendkívüli intézkedések május 4-i enyhítésével változtak a házasságkötés szabályai Székesfehérváron: engedélyezik, hogy biztonságos távolságtartással, a Hiemer-ház házasságkötő termében a korábbinál többen, legfeljebb 24-en részt vegyenek részt az esküvőn, de igényelhető az ennél nagyobb befogadóképességű Bálterem is.

Hirdetés

Új esküvői szándék bejelentésére személyesen várhatóan május 18-tól lesz lehetőség.

A Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi és Vállalkozásigazgatási Irodája arról tájékoztatott, hogy a Hiemer-ház házasságkötő termében, a másfél méteres távolság betartásával összesen 24 főt fogadhatnak az esküvőkön. Ebbe beletartoznak a házasulandók, a tanúk és a vendégek, azonban az anyakönyvvezető és a technikai személyzet már nem. Ugyanakkor a párok választhatják a nagyobb, körülbelül 30 fő befogadására alkalmas Báltermet is, szintén a vészhelyzeti szabályok figyelembe vételével. A terem igénybe vételéről a jövő héttől közvetlenül a Hiemer-ház rendezvényszervezőivel lehet egyeztetni a +36 70/331 8203 telefonszámon. További részletek honlapjukon olvashatóak: www.hiemerhaz.hu.

A kitűzött esküvők tekintetében az anyakönyvvezetők munkaidőben 8-12 és 13-16, pénteken 8-12 óráig telefonon, a 22/537-208-as számon, illetve email-en, az anyakonyv@pmhiv. szekesfehervar.hu címen érhetőek el. A szakiroda kizárólag írásban fogadja el a módosításra vonatkozó kérelmeket, melyek benyújthatóak ügyfélkapun keresztül, postai levélben, illetve elhelyezhetőek személyesen a Városház tér 2. alatti hivatali épület portáján elhelyezett gyűjtődobozban.

Az utóbbi hetekben 34 kérelem érkezett  a kitűzött esküvő időpontjának módosítására, illetve lemondására. Van olyan eset, amikor a választott új időpont a házassági szándék bejelentését követő egy éven túli, így a hatályos jogszabályok szerint új személyes szándékbejelentésre van szükség. Az anyakönyvvezetők minden esetben, válaszlevélben tájékoztatják a kérelmezőket a házasságkötés új időpontjáról, illetve az esetleges további teendőkről. Az anyakönyvvezetők esetében a személyes ügyfélfogadás lehetősége várhatóan 2020. május 18-tól nyílik meg ismét, így akkortól lesz lehetőség új szándékbejelentésekre és esküvői időpontfoglalásokra. 

Aktuálisesküvő időpontSzékesfehérvárFejér megyeházasságkötés