2024.03.29, Péntek
Családi házas övezetekben ismét lehet lomtalanítást kérni a Depóniánál
szekesfehervar.hu

Családi házas övezetekben ismét lehet lomtalanítást kérni a Depóniánál

szekesfehervar.hu

2020.05.18. 15:30

Május 18-tól, hétfőtől újra lehet igényelni az időpont-egyeztetéses lomtalanítást a családi házas övezetekben a Depónia Nonprofit Kft. teljes szolgáltatási területén. Székesfehérváron, a társasházi övezetekben szeptemberben lesz ismét lomtalanítás, melynek időpontjáról értesítik a közös képviselőket.

Hirdetés

Közben a csalai hulladéklerakóban a duplájára nőtt a lakossági forgalom az egy héttel ezelőtti újranyitás óta, ezért azt kérik, hogy a következő néhány hétben csak azok szállítsák ide a hulladékot, akiknek ez elengedhetetlen.

Egyedileg megrendelt, díjmentes lomtalanítást évente egy alkalommal kérhetnek a hulladékszállítási díjat megfizető és tartozással nem rendelkező ingatlanhasználók. 

 

 

Jelentkezni lehet telefonon a +36-22/507-419 (4-es gomb) számon, vagy az [email protected] e-mail címen.

Szükséges megadni a nevet, a címet, a számlán található partnerkódot, továbbá a hulladék várható mennyiségét is, amely alkalmanként nem lehet több három köbméternél.

Lomtalanításkor nem viszik el az építésből, bontásból származó hulladékot és a nyílászárókat, az elbontott gépjármű karosszériát és a gumikat, az elektronikai, a veszélyes, a zöld- és az üveghulladékot, a háztartási szemetet, a csomagolási karton-, papír-, és műanyag hulladékot, valamint a kézi erővel nem mozgatható, túlsúlyos vagy túlméretes darabokat. A hulladékot a szállítás napján reggel 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan elé úgy, hogy ne zavarja a gyalogosok és a járművek közlekedését.

Május 11-től a lakosság számára újra megnyílt a Csalai Hulladékkezelő Központ, ahol leadhatók a közszolgáltatás kereteit meghaladó hulladékok. Az elmúlt egy hét tapasztalata, hogy a korábbi időszakhoz képest megduplázódott a forgalom, úgy, hogy jelenleg csökkentett időtartamban, 8-12 óra között áll rendelkezésre a létesítmény a lakosság számára. Ennek következtében nagyon megnőtt a várakozási idő, melyhez mindenkitől türelmet kérnek! Ráadásul a Csalára érkező ügyfelek mintegy fele még mindig nem él a kártyás fizetés lehetőségével, ami csökkentené a várakozási időt és biztonságosabb fizetési forma is. 

A Depónia kéri az ügyfelek megértését abban, hogy a közszolgáltatást végző gépjárművek, valamint a Városgondnokság eszközei a be- és kiléptetéskor elsőbbséget élveznek.

A közszolgáltató cég felhívja továbbá a figyelmet arra, hogy a sorbanállás csökkentése érdekében a következő néhány hétben csak azok szállítsák Csalára a hulladékot, akiknek ez elengedhetetlen. A kezdeti roham biztosan csökkenni fog, addig kérik a lakosság türelmét és megértését!

AktuálisFejér megyeDepónia Nonprofit Kft.