2024.04.27, Szombat
Székesfehérváron is a magasba emelkedtek a gyerekek
SZÉNA Egyesület

Székesfehérváron is a magasba emelkedtek a gyerekek

SZÉNA Egyesület

2020.04.30. 19:00

Hatalmas sikerrel zárult, több ezer résztvevőt mozgatott meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom első online gyerekemelése, a Gyereket a magasba! akció, melyhez a 25 éves SZÉNA Egyesület koordinálásával Székesfehérvár is csatlakozott.

Hirdetés

Ebben a megerőltető időszakban szárnyakat kaptak a gyerekek, mosolyt varázsolva a távol lévő nagyszülők arcára. Magyarországon nem volt olyan megye, ahonnan ne kapcsolódtak volna be kis- és nagyobb településeken élő családok a gyerekemelési akcióba. A szerda 11 órai emelést a virtuális térben láthatta az egész ország, így azt is hogyan emelik meg gyermeküket tévések és sportolók. A gyerekemelés határokon átnyúló rendezvény volt idén is, mert Londontól Csíkszeredáig, Pozsonytól Szabadkáig rengeteg magyar intézmény, civil szervezet, online közösség kapcsolódott az akcióhoz, és hirdették a gyerekemelést, vettek részt a közös emelésben. 

Az esemény közösségi oldalára érkezett kommentekből kiderült, hogy a gyerekemelés osztatlan örömet okozott mindenkinek, és az akció, a gyerekek magasba emelése a felszabadultság érzését kölcsönözte a kijárási korlátozás ötödik hetébe érkezett Magyarországnak.

Az országos kezdeményezéshez rengeteg híresség is csatlakozott és élő facebook-közvetítésben kapcsolták Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkárt, majd Tiboldi Beát, a Csíki Anyák Egyesületének vezetőjét Csíkszeredában, utánuk pedig Kiss Ramóna, az RTL Klub műsorvezetője jelentkezett be, aki férjével, Lékai Máté válogatott kézilabdással együtt emelte meg gyereküket. Velük tartott Szirányi Bence válogatott jégkorongozó és Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdzó is, mindkét sportoló nagy örömmel mutatta fel gyerekeit. Kiss Gergőhöz hasonlóan harmadik éve emelt Kis-Primász Ágnes Európa-bajnok vízilabdázó is.

A műsorba kapcsolták Szöllősi Györgyit, az ATV műsorvezetőjét, aki kislányával emelt, majd jött Mádai Vivien, a TV2 műsorvezetője, aki házuk kertjéből jelentkezett be. Vagyis a Gyereket a magasba! akció igazi országos médiaösszefogást hozott.

Az akció fővédnöke immár harmadik alkalommal Böjte Csaba ferences szerzetes, aki így vallott az emelésről: "Patikában kapható gyógyszernél gyógyítóbb hatással rendelkező szernek tartom a játékot, a gyerekek ringatását, magasba lendítését! Igen, egy bátor lendület, egy vidám sikoly, és a felbuggyanó kacagás hidat ver a gyermek és a szülő közé. Az a lendület, ahogy magad fölé emeled gyermekedet, nemcsak hidat ver lélek és lélek közé, hanem önbizalmat, önbecsülést is ad a gyermekednek!"

A teljes online közvetítés itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/watchparty/4244211262263263/?entry_source=USER_TIMELINE

Az először 2018-ban megrendezett három királyfis gyerekemelés óta egyre több család tartja számon ezt a közös akciót határon innen és túl. A SZÉNA Egyesület a kezdetektől helyi szervezője az eseménynek, mellyel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy „Családban élni jó!”

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeonline gyerekemelésGyereket a magasba!