2024.04.20, Szombat
Koronavírus - A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is
MTI Fotó: Vasvári Tamás - illusztráció

Koronavírus - A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

MTI

2020.04.07. 15:50

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében, Tihany polgármestere felhívást tett közzé a tömegesen hozzájuk érkező kirándulók miatt. A településeken az idősek és a fogyatékossággal élők beszerzéseinek segítése mellett több helyen lelki támogatást is igyekeznek adni.

Hirdetés

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András kedden figyelmeztetést tett közzé a közösségi oldalán, mert 24-ről 39-re, azaz 62 százalékkal nőtt egy nap alatt a koronavírus-fertőzöttek száma Fejér megyében. Hozzátette, el kell kerülni, hogy a megyében, a városban "berobbanjon a járvány", ezért utasította a közterület-felügyelőket, hogy az utcákon szólítsanak meg mindenkit és hívják fel a figyelmet a kijárási korlátozás szabályaira. Továbbá kérte a rendőröktől és a járőröző katonáktól, hogy szerezzenek érvényt a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglaltaknak.

Dunaújvárosban lelkisegély-vonalat indítottak az egészségmegőrzési központ mentálhigiénés munkatársai, ez alapdíjas telefonszámon érhető el hétköznap 8 és 22 óra között. A szakemberek lelki támaszt nyújtanak azoknak, akikben a járvány miatt szorongás, félelem és bizonytalanság alakult ki, mert aggódnak az egészségükért, a munkájukért és a jövőjük miatt.

AktuálisKijárási korlátozásKoronavírus