2024.04.23, Kedd
A Közterület-felügyelet munkatársai figyelmeztetnek a kijárási korlátozás betartására
szekesfehervar.hu

A Közterület-felügyelet munkatársai figyelmeztetnek a kijárási korlátozás betartására

szekesfehervar.hu

2020.04.09. 14:44

A kijárási korlátozás szabályainak betartására hívják fel a figyelmet a Közterület-felügyelet munkatársai is. A keddi tapasztalatok alapján a legtöbben figyelnek az előírások, a szükséges távolság betartására, de előfordult közös kutyasétáltatás, edzés lezárt sportpályán és köztéri csoportos találkozó is. Rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

Hirdetés

A járványhelyzet miatt bevezetett kijárási korlátozás szerint csak indokolt esetben hagyhatjuk el otthonunkat. A megyében a koronavírussal fertőzöttek számának drasztikus, 62%-os emelkedése miatt dr. Cser-Palkovics András polgármester a közterület-felügyelőket is arra kérte, hogy szólítsanak meg minden közterületen tartózkodót, és hívják fel a figyelmet a kijárási korlátozás szabályaira.

Kedden a Közterület-felügyelet munkatársai 50 emberrel beszéltek a köztereken, utcákon. A tapasztalatok szerint a belvárosi üzleteknél, postánál és gyógyszertáraknál mindenki betartotta az előírt 1,5 méteres távolságot, a biztonsági őrök kezelik a 65 év felettiek üzletlátogatására vonatkozó szabályt, illetve a családok is betartják az előírásokat a szabadtéri levegőzésnél. A nap folyamán volt példa lezárt sportközpontban való edzésre, közös, póráz nélküli kutyasétáltatásra, köztéri alkoholfogyasztásra vagy fiatalok csoportosulására. Egy – a közterületre engedély nélkül asztalokkal és székekkel kitelepült – fagylaltozót is ellenőriztek és bepakoltattak szerdán reggel a közterület-felügyelők.

A szabályok betartásával saját és mások egészségét is védjük: „Ha csak lehet, maradjunk otthon! Ennek a legfőbb védekezési szabálynak a betartásával tiszteljük meg azokat, akiknek muszáj elhagyniuk az otthonaikat!” – fogalmazott a polgármester tájékoztatójában.

AktuálisKözterület-felügyeletfigyelmeztetésKoronavírusKijárási korlátozás