2024.04.27, Szombat
Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét
pixabay - illusztráció

Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét

MTI

2020.03.30. 21:00

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

Hirdetés

Székesfehérváron szerdától működik a videotelefonos kapcsolattartás az idősgondozó intézményekben - közölte hétfőn az önkormányzat. A tervek szerint a családtagok a hét minden napján, 9 és 10 óra között hívhatják idős hozzátartozóikat.

Az önkormányzat közleményében rámutatott: a januárban az influenzajárvány miatt bevezetett, majd a koronavírus-járvány okán továbbra is tartó látogatási tilalom miatt az idősotthonok lakói hónapok óta nem találkozhatnak a családtagjaikkal, ami igen nagy lelki terhet ró minden érintettre. A videotelefonos kapcsolattartás jelentősen enyhíthet az aggodalmakon, a mentális feszültségeken - tették hozzá.

Dunaújvárosban az önkormányzat szervezésében az ebéd-házhozszállítás mellett hétfőtől a bevásárlásban és a gyógyszerkiváltásban is segítenek a 70 évnél idősebbeknek, cserébe vállalniuk kell, hogy otthon maradnak. A tervek szerint a kiszállításokra hétfőn, szerdán és pénteken lesz lehetőség, az igényeket a hivatalban kell jelezni.

AktuálisidősellátásönkéntesFejér megye