2020.04.08, Szerda

Hirdetés

Fehérvár: kockázatcsökkentő intézkedések a Jancsárkert termelői és biopiacon
szekesfehervar.hu

Fehérvár: kockázatcsökkentő intézkedések a Jancsárkert termelői és biopiacon

szekesfehervar.hu

2020.03.18. 13:13

Arra kérik a szombati piacnapra érkező árusokat, hogy akinél lehetséges, települjön ki a csarnok elé a szabad térre, előre adagolja és csomagolja áruját.

Hirdetés

A Jancsárkert Egyesület, a Jancsárkert piac szervezője a koronavírus fertőzésveszélyének csökkentése érdekében hozott intézkedéseiről tájékoztatott Schultz György. A fehérváriak és a környéken élők biztonságos élelmiszervásárlása érdekében az egyesület elnöke az árusok és vásárlók figyelmét egyaránt arra hívta fel, hogy csak akkor lehet a piacot megtartani, ha mindenki betartja az ésszerű, kockázatcsökkentő rendelkezéseket.

A Jancsárkert piac szervezői is a felelősségteljes gondolkodás jegyében hozott intézkedéseire hívta fel a figyelmet Schultz György: kérdésünkre elmondta, a szombati piacnapra érkező árus, akinél lehetséges, települjön ki a csarnok elé a szabad térre, előre adagolja és csomagolja áruját. Szintén a gyorsabb kiszolgálás érdekében több eladó áll be a pult mögé, így nemcsak a várakozási idő csökken, hanem közben a fertőtlenítés is sűrűbben lehetséges.

A múlt heti piaci napon is felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy ha sor alakul ki, tartsák be a 2 méteres távolságot, valamint - ha szükségessé válik - türelmesen várakozzanak, hogy bejussanak a csarnokba, ahol a szervezők felügyelik a létszámot, hogy elkerüljék a zsúfoltságot.

Arra kérnek mindenkit, a koronavírus fertőzésveszélyének csökkentése érdekében tartsák be a szabályokat! Az együttműködés fontos, hiszen a Jancsárkert közössége arra törekszik, hogy a lehetőséghez mérten folyamatosan kielégítse a fehérváriak és a város környékiek élelmiszervásárlási igényeit, tette hozzá Schultz György.

AktuálispiacKoronavírusJancsárkert Termelői és Biopiac