2020.09.26, Szombat

Hirdetés

Február 4-én korlátozottan lesznek elérhetők a közmédia földfelszíni tévécsatornái
pixabay - illusztráció

Február 4-én korlátozottan lesznek elérhetők a közmédia földfelszíni tévécsatornái

MTI

2020.01.31. 20:00

Február 4-én várhatóan reggel hét és este hét óra között nem lesznek elérhetők a közmédia földfelszíni tévécsatornái frekvenciacserék miatt - közölte Árki Zsolt, az Antenna Hungária (AH) műszaki igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés

A tervek szerint a technológiai átállás következtében bővülni fog az AH programkínálata, új HD-csatornákat tudnak indítani és új internet alapú szolgáltatásokat - például visszanézhető műsorokat - csatolhatnak a meglévő szolgáltatásokhoz.

Elmondta: a műszaki átállást európai uniós előírások alapján, nemzetközi frekvenciakoordináció után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság írta elő. A frekvenciacserekor a televíziós műsorszóró sáv egy részét "kiürítik", ezek a jövőben 5G mobiltelefonos szolgáltatásoknak lesznek elérhetők.

A műszaki átállás közvetlenül 650 ezer háztartást érint, azokat, ahol a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásait nézik, de nem befolyásolja azokat, akik kábeles, műholdas vagy IP-alapú tévét néznek - fűzte hozzá.

Összesen 91 telephelyen dolgoznak majd az Antenna Hungária munkatársai, ami körülbelül 300 adóberendezés körülbelül 300 adóberendezés átállítását jelenti.

Árki Zsolt elmondta: a frekvenciacserék után ismét elindul a szolgáltatás a korábbival azonos területen, mivel azonban új frekvencián sugározzák a műsorokat, a nézőknek újra kell hangolniuk készülékeiket. Ezt úgy tudjak megtenni, hogy a készülék menüjébe belépve elindítják a csatornakeresés funkciót - magyarázta.

A csatornákon keresztül előzőleg tájékoztatják a nézőket a változásokról, de az információk elérhetőek lesznek az 1211-es call center számon és a MinDig TV honlapján is.

Aktuálisműszaki átállásföldfelszíni tévécsatornaMinDig TV