2024.03.28, Csütörtök
Plakátversenyt szervezett diákoknak a kormányhivatal Székesfehérváron
okkfehervar.hu - Fotó: Simon Erika - A székesfehérvári leánykollégium csapata győzött a plakátversenyen. Dr. Tanárki Gábor, a megyei kormányhivatal igazgatója adta át a diákoknak az oklevelet.

Plakátversenyt szervezett diákoknak a kormányhivatal Székesfehérváron

Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.11.21. 20:30

A székesfehérvári autóbusz-pályaudvar minden oldalról átlátszó várótermének utcafronti üvegfalain december 3-ig plakátokat láthat az utazó. Nem reklám, nem menetrend, hanem középiskolás diákok plakátjai a felelős szexuális magatartás témakörében.

Hirdetés

A Fejér Megyei Kormányhivatal hetedik alkalommal hirdette meg Döntésünk a jövőnk! című vetélkedőt. Ennek része ez az autóbusz-pályaudvari kiállítás, a „plakátos forduló”. A verseny célja a középiskolások figyelmének felhívása a felelőtlen szexualitásban rejlő veszélyekre, a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség kockázatára, a tudatmódosító szerek negatív hatásaira; mindezt játékos, szórakoztató formában. A megmérettetésre 6 város 11 iskolájának 29 csapata nevezett.

Dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntőjében az információ feldolgozásáról, a káros hatások kiszűréséről szólt. A felelős szexuális magatartás az élet valamennyi területét áthatja, befolyásolja az ember személyiségét. Amennyiben ezt a kérdést nem kezeljük megfelelően, sok problémát okozhat. A társas szabályok betartásával, fegyelmezett magatartással, kellő felelősséggel kell és érdemes a témához állni. Az igazgató köszönetet mondott a pályázóknak és felkészítő tanáraiknak, mert mint mondta, a mostani pályamunkák jól tükrözik a felelősségteljes hozzáállást.

Az egészség védelme, a közösségi felületek veszélyeinek kiszűrése, a megfelelő ismeret nélkülözhetetlen a fiatalok életében ahhoz, hogy egészséges felnőttként egészséges családot alapítsanak, mondta Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnok.

Dr. Krisztián Erika, a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezetője a pályaművek kapcsán kiemelte, hogy a diákok nagyon nagy felelősségérzettel készülnek minden évben erre a vetélkedősorozatra.

A plakátversenyen az első helyen a Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium Csajszi Barackok nevű csapata végzett (Vida Vivien, Sinkovits Bianka, Erdős Anett, Salk Regina; felkészítő tanáruk: Pallag Ildikó). Második helyezett a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Napraforgók nevű csapata (Szenczi Alexa, Keszi Kincső, Vasas Zsófi; felkészítő tanáruk: Kanálné Katona Edit), míg a harmadik a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium Csajszibarackok nevű csapata (Tóth Daniella, Tóth Laura Petra, Bereczk Szonja Rebeka; felkészítő tanáruk: Vámosiné Biber Mária) lett.

A verseny döntője november 28-án, csütörtökön 13 órakor kezdődik Székesfehérváron, a Petőfi Kultúrtanszéken.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyePlakátverseny