2020.07.12, Vasárnap

Hirdetés

Országos diabétesz találkozót tartottak Székesfehérváron
okkfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Országos diabétesz találkozót tartottak Székesfehérváron

okkfehervar.hu

2019.11.16. 15:04

A Diabétesz és a család címmel hirdették meg az idei Diabétesz világnapot.

Hirdetés

A Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület Székesfehérvár az Önkormányzattal közösen országos találkozót szervezett szombaton. Húsz városból érkeztek vendégek, hogy a fehérváriakkal közösen részt vegyenek az egészségüket szolgáló szűréseken. A szakorvosok, szakápolók előadásának köszönhetően nemcsak a betegséggel küzdők, hanem a családtagok is hasznos tudással lettek gazdagabbak.

Szűrésekkel, egészségügyi előadásokkal és kulturális műsorral várták az érdeklődőket a Diabétesz világnapján szombaton a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében. A „Diabétesz és a család”, ez a fő témája az idei világnapnak. A betegek és családtagjaik érdekében alakult egyesületek országos találkozójának Székesfehérvár adott otthont ma.

A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Mint mondta, a betegségek megelőzése, a prevenció, a tájékoztatás, a szűrőprogramok éppen olyan fontosak, mint a már kialakult, felfedezett betegségek szakszerű kezelése, a gyógyításban, gyógyulásban szerzett tapasztalatok megosztása, a legújabb kutatási eredmények ismertetése. Az egészségügyi számadatokból, miszerint ma Magyarországon több mint egymillió embert érint ez a betegség, jól látható, hogy szükség van az ilyen jellegű rendezvényekre, tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

A Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete és a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület Székesfehérvár a várossal közösen szervezte a nagyszabású eseményt, amelyen a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a Fehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakemberei  többek között vércukor- és vérnyomásmérést, szemészeti szűrést végeztek, dietetikai tanácsokat adtak a hozzájuk fordulóknak.

A Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesülete meghívására az ország 20 városából érkeztek a társszervezetek tagjai. Szakorvosok tartottak előadást a diabétesz szövődményeiről, az egyénre szabott kezelések lehetőségeiről, a gyermekkorban kialakult cukorbetegségről, valamint a család nélkülözhetetlen szerepéről a betegség kezelésében.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából.

AktuálisDiabétesz világnapSzékesfehérvárFejér megye