2024.04.16, Kedd
Közös felkészülés - Székesfehérvár és Orfű a jövő évi Entente Florale Europe versenyen
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

Közös felkészülés - Székesfehérvár és Orfű a jövő évi Entente Florale Europe versenyen

szekesfehervar.hu

2019.11.11. 20:30

A Virágos Magyarország verseny győztesei képviselik Magyarországot a következő évben, 2020-ban a nemzetközi az Entente Florale Europe versenyen. A város kategóriában első helyen végző Székesfehérvár és a falu kategóriában legjobbnak ítélt Orfű polgármesterei találkoztak és tárgyaltak a települések előtt álló feladatokról.

Hirdetés

Székesfehérvár és Orfű kilenc ország tizenöt településével mérkőzhet meg a 2020. évi Entente Florale Europe versenyen. A Virágos Magyarország verseny város és falu kategóriájának győztesei az Európai Virágos Városok és Falvak megmérettetésen képviselik majd hazánkat.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester meghívására Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere, és a virágosítási feladatokat ellátó fehérvári szakemberek közösen ültek egy asztalhoz, hogy beszéljenek a két település előtt álló feladatokról. Ezzel elkezdődött hivatalosan is a felkészítő munka a jövő évi versenyre.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a legfontosabb feladat a kulturált és vonzó településkép kialakításának folytatása. Ehhez a parkok és virágos területek kialakítása mellett számos dolog hozzájárul, többek között a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése és gyarapítása.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeEntente Florale Europe