2024.03.29, Péntek
Huszonkétmilliós fejlesztés a Fejér Megyei Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán
szekesfehervar.hu

Huszonkétmilliós fejlesztés a Fejér Megyei Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

szekesfehervar.hu

2019.11.04. 14:33

Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

Hirdetés

A traumatológiai ambulancia és a reumatológia fejlesztése után ezúttal a fül-orr-gégészeti osztály eszközfejlesztését támogatta az Arconic Alapítvány.

 

 

Dr. Csernavölgyi István, a Szent György Kórház főigazgatója a támogatás kapcsán elmondta, hogy több mint két évtizede működik együtt a cég a Szent György Kórházzal és számos területen valósult meg eszközfejlesztés: "Olyan hangsúlyos területek fejlesztéséhez nyújtott segítséget az Arconic az elmúlt években, mint a traumatológiai ambulancia működése, vagy a reumatológia. A következő fejlesztési pont egy másik, hatalmas betegforgalmat bonyolító terület, a kardiológiai rehabilitáció műszerparkjának és infrastruktúrájának fejlesztése lesz."

 

 

Katus István, az Arconic-Köfém Kft. vezérigazgatója kiemelte, hogy az Arconic Alapítvány évente közel 100 millió forintot oszt szét nonprofit azervezetk között, ebből egy szelet a kórház támogatása és az elmúlt években mindig ez volt a legnagyobb szelet. "Úgy gondoljuk, hogy abból a profitból, amit megtermeltünk, Székesfehérváron, vagy máshol az országban, kötelességünk visszajuttatni a helyi közösségnek. Az egyik ilyen nagy cél az egészségügy támogatása." - fogalmazott a vezérigazgató.

 

 

Dr. Rüll Miklós, a Fejér Megyei Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályának vezetője szerint nem csak a gyógyítás minősége javul a beszerzett eszközökkel, hanem előrelépést történik a fiatal orvosok oktatásában, szakmai fejlesztésében is. "Az endoszkóp óriási előnye, hogy ezt a vizsgálatot az ambulancián ülve el tudjuk végezni, nem szükséges a beteg altatása és egy éjszakás megfigyelése. Lényegesen csökkenti ezáltal az osztály terhelését és az ágyak kihasználtságát az aktív tevékenység irányába tudja eltolni. A betegek számára is kisebb a megterhelés, a kivizsgálás veszélyessége csökken, hiszen az altatás is kockázatokat hordoz magában. Az eszköz nemcsak az endoszkópos műtéteknél alkalmazható, hanem a mikroszkóp alatt végzett fülműtétek esetében is fel tudjuk használni a műtéti terület kivetítésére." - foglalta össze szakmai oldalról az új eszközök jelentőségét a főorvos.

AktuálisFejér megyeSzent György Kórház Arconic Alapítványtámogatásfül-orr-gégészetendoszkóp