2024.04.25, Csütörtök
Sikeres volt a székesfehérvári pályaválasztási eseménysorozat
fotó: Molnár Artúr

Sikeres volt a székesfehérvári pályaválasztási eseménysorozat

ÖKK – FMKH

2019.10.30. 13:45

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött az Állj pályára! elnevezésű pályaválasztási kiállítás a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében.

Hirdetés

Pénteken és szombaton a Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba várták az érdeklődőket, ahol szakmabemutatókkal, információs börzével mutatkoztak be a fehérvári középfokú és felsőfokú intézmények és a helyi cégek, hogy a pálya- és szakmaválasztás, valamint a munkavállalás előtt álló fiatalok döntését elősegítsék.

A Fejér Megyei Kormányhivatal és a jogelőd intézményei immár 20. alkalommal rendezték meg az Állj pályára! kiállítást Székesfehérváron. A megyeszékhelyen közel 100 kiállító mutatta be képzési kínálatát pénteken és szombaton azzal a céllal, hogy a megye egyik leghatékonyabb seregszemléjén megszólítsák a pályakezdő fiatalokat, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb választásához.

 

 

Az esemény megnyitójára érkező több száz fiatalt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Mint mondta, a szülőknek, az intézményrendszernek, az államnak, de a fiataloknak is egyaránt feladata és felelőssége, hogy az általuk választott tudással olyan hivatásuk legyen, amelyben szeretnének dolgozni.

A kétnapos székesfehérvári programot dr. Simon László, Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Beszédében megköszönte a kiállítók és pedagógusok szervezőmunkáját, valamint kiemelte, hogy idén új helyszínen, az Árpádban talált otthonra az expo. Szólt arról, hogy a pályaválasztás a fiatalok és a családok életének egyik legfontosabb kihívása. Napjainkban különösen nagy jelentősége van annak, hogy a diákok milyen utat, milyen szakmát választanak. A pályaválasztás a felnőtté válás első igazán komoly lépései közé tartozik, amely egyben nagy lehetőség is a tanulásra és a fejlődésre. Ehhez a jó döntéshez nyújt segítséget a 20. pályaválasztási kiállításával a Fejér Megyei Kormányhivatal, amelynek kétnapos programjaihoz jó és hasznos időtöltést kívánt a megjelenteknek.

 

 

Az Állj pályára! szakmai kiállításon, közel 100 standon az érdeklődők átfogó ismereteket szerezhettek az egyes szakmákról – elsősorban a megyében működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai képzési és általános munkavállalási lehetőségekről. A kiállítást a diákok által összeállított színvonalas kulturális programok kísérték.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyepályaválasztási kiállítás